article 809

138

34. Шпалерна підрізування чайної рослини підрізування верхньої частини однорічного приросту чайного куща із залишенням на нижній частині однієї-двох бруньок 35. Літня шпалерна підрізування чайного рослини шпалерна підрізування чайного куща, що проводиться в травні-червні 36. Напівважка підрізування чайної рослини підрізування чайного куща на висоті 0,40-0,45 м від кореневої шийки для омолодження листоносної поверхні крони 37. Важка підрізування чайної рослини підрізування крони на висоті 0,1-0,15 м від кореневої шийки для омолодження чайного куща 38. Легка підрізування чайної рослини підрізування, при якій листоносная частина крони чайного куща вирівнюється укорочуванням зелених недозрілих верхівок гілок 39. Формування чайної рослини надання молодому чайному рослині певної форми шляхом підрізування 40. Чайні ножиці спеціальні ножиці різного типу для проведення шпалерної, напівважкої і важкої підрізування 41. Чаеподрезочний апарат апарат для проведення шпалерної, важкої і напівважкої підрізування 42. Чаесборочная машина ндп. Чаеуборочная машина машина для механізованого збору чайного листа 43. Чаесортировочная машина машина для сортування чайного листа за ступенем ніжності 44. Контроль якості чайного листа перевірка відповідності аналізованої партії чайного листа вимогам стандарту 45. Безтарна перевезення чайного листа перевезення чайного листа на спеціальних автомашинах-самоскидах без використання спеціальної тари

  • (введений додатково ,вим. N 1).
  • алфавітний покажчик термінів
  • апарат чаеподрезочный 41 апробація чайної плантації 20 безтарна перевезення чайного листа 45 гілки чайної рослини скелетні 7 глушок чайної рослини 3 клон чайної рослини 10 контроль якості чайного листа 44 лист риб’ячий 6 лист чайний 21 лист чайний сортовий 22 лист чайний несортовий 23 матеріал чайної сировини облицювальний 25 матеріал чаю кофеїновий 26 машина чаесборочная 42 машина чаесортировочная 43 машина чаеуборочная 42 ножиці чайні 40 пеньок чайного втечі 5 плантація чайна 15 втечу чайного рослини нормальний 2 підрізування чайної рослини 32 підрізування чайної рослини шпалерна 34 підрізування чайної рослини шпалерна літня 35 підрізування чайного рослини важка 37 підрізування чайного рослини напівважка 36 підрізування чайного рослини легка 38 популяція чайного рослини місцева 9 посів чайного насіння гніздовий 16 потомство чайного рослини вегетативне 13 посадка чайних рослин квадратна 18 посадка чайних рослин рядова 19 посадка чайних рослин шахова 17 потомство чайного рослини генеративне 12 рослина чайне 1 збір жорсткий 31 збір легкий 28 збір нормальний 29 збір по агроправілам 29 збір посилений 30 збір сортового чайного листа 27 насінники чайної рослини 11 система підрізування чайних кущів 33 сорт чайної рослини 8 сировина лао-ча 24 технологія обробітку чайної рослини 14 флеш чайної рослини 4 формування чайної рослини 39
  • (змінена редакція, зм. N 1).
  • Додаток
    К державний стандарт від 01 січня 1974 року № гост 18474-73

    1. довідкове
    2. терміни та визначення,
    3. що відносяться до галузі ботаніки та аналізу насіння
    4. 1. чайний кущ-чайна рослина без явно вираженого стовбура
    5. 2. крона чайного рослини-надземна частина чайного рослини
    6. 3. втеча чайного рослини-однорічна частина чайного рослини, що складається з стебла і розвиваються на ньому листя і бруньок
    7. 4. нормальний втечу чайного рослини-втеча чайного рослини з активною верхівкової точкою зростання
    8. 5. втеча чайної рослини першого зростання-втеча чайної рослини, що розвинувся з сплячих бруньок, закладених в минулі роки
    9. 6. втеча чайної рослини другого зростання-втеча чайної рослини, що розвинувся з ростових бруньок втечі першого зростання
    10. 7. втеча чайного рослини третього зростання-втеча чайного рослини, що розвинувся з ростових бруньок втечі другого зростання
    11. 8. підстилка чайної плантації-залишки природного опаду вегетативних і генеративних частин чайної рослини і обрізок крони після проведення різних видів підрізування і формування
    12. 9. контроль якості насіння чаю-перевірка відповідності посівної якості насіння чаю встановленим вимогам
    13. 10. абсолютна маса насіння чаю-маса тисячі насіння чаю в перерахунку на абсолютно суху речовину
  • коричнева плямистість чайного рослини-хвороба, що викликає появу на листках і гілках чайного рослини плям коричневого кольору, які збільшуючись змінюють забарвлення на сіру. Збудник colletotrichum camellia masee
  • сіра плямистість чайної рослини — хвороба, що викликає появу сірих або сірувато-бурих плям на листках. Збудник pestalotia theae saw
  • церкосепторіоз чайної рослини-хвороба, при якій грибкове плодоношення представляється у вигляді темно-зеленого нальоту. Збудник cercoseptoria theae сurzi
  • в’янення сіянців чайної рослини — в’янення, що виникає в результаті гниття кореневої шийки сіянця чайної рослини грибами fusarium sp u macrophoma theicola petch, і утворення на тканині тріщин.
  • примітка. В’янення також відбувається в результаті перегріву поверхні грунту у пристовбурного кола сіянця.
  • довгаста подушечка-шкідник chloropulvinaria floccifera, westw, що викликає почорніння огрубілих листя і гілок
  • ціанофілова щитівка-шкідник abgrallaspis cyanophilli sign, що викликає утворення жовтих плям на огрубілих листках, внаслідок чого рослина сохне
  • чайна попелиця-шкідник toxoptera aurantii в. L. F., викликає скручування листя і молодих пагонів
  • японська камелиевая щитівка — шкідник pseudaonidia paconial ckll, поселяється на стовбурі і гілках чайного рослини і викликає опадання листя
  • японська воскова ложнощитовки — шкідник ceroplastes japonieus green, викликає ослаблення чайного рослини, опадання листя і згодом загибель чайного рослини
  • чайна моль — шкідник parametriotes theac kuzn, утворює міни-плями іржаво-бурого кольору, переходять у коричневі