Багато господинь готують на сніданок, але не завжди це блюдо виходить пишним. Спочатку яєчна суміш піднімається на сковороді, але як тільки, ми розкладаємо по тарілках, омлет стає тоненьким і не апетитним. Сьогодні ми вам розповімо вам, як приготувати пишний омлет на сковороді.
Пишний омлет на сковороді
Інгредієнти:
- яйце — 4 шт.;
- борошно – 4 ст. Ложки;
- молоко – 4 ч. Ложки;
- спеції.
Приготування
У невелику піалку розбиваємо яйця і збиваємо їх міксером. Потім кидаємо на свій смак сіль і будь-які спеції. Далі вливаємо холодне молоко і всипаємо порціями пшеничне борошно. Тепер ретельно збиваємо масу до появи бульбашок і однорідності. Сковороду розігріваємо, кладемо шматочок вершкового маслечка і розтоплюємо його. Після цього виливаємо яєчну масу і рівномірно розподіляємо її по поверхні. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо омлет на слабкому вогні 5 хвилин.
Пишний омлет на сковороді з сиром
Інгредієнти:
- яйце-3 шт.;
- сир твердий-150 г;
- вода газована-4 ст. Ложки;
- борошно-1 ст. Ложка;
- масло рослинне – 1 ч.ложка;
- спеції.
Приготування
Яйця збиваємо блендером до пишного стану, вливаючи поступово газовану воду. Сир подрібнюємо на крупній тертці і кидаємо в яєчну масу. Всипаємо також борошно і кидаємо спеції за смаком. Знову гарненько все перемішуємо і виливаємо суміш в розігріту сковороду з рослинним маслом. Накриваємо зверху кришкою і готуємо страву до повного загустіння. Як тільки омлет підніметься, поділяємо його на порційні шматочки і подаємо на стіл, виклавши на гарячі тарілки. Присипаємо за бажанням подрібненою зеленню.
Пишний омлет-суфле на сковороді
Інгредієнти:
- яйце-3 шт.;
- масло вершкове – 15 г;
- варення – 2 ст. Ложки;
- цукрова пудра.
Приготування
Білки відокремлюємо від жовтків і збиваємо перші в окремій ємності до міцних піків, а жовтки розтираємо з цукром. Потім акуратно змішуємо обидві маси, скориставшись силіконової лопаткою. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, виливаємо отриману суміш, накриваємо кришкою і готуємо до застигання. Перед подачею, поливаємо омлет варенням і присипаємо цукровою пудрою.
Пишний омлет з ковбасою на сковороді
Інгредієнти:
- яйце-3 шт.;
- сметана нежирна – 2 ст. Ложки;
- спеції;
- ковбаса – 50 г;
- зелена свіжа цибуля – за смаком.
Приготування
Ми розповімо вам ще один варіант, як приготувати смачний пишний омлет на сковороді. Для цього беремо миску і збиваємо в ній блендером яйця з дрібкою солі. Потім додаємо сметану, кладемо майонез і знову якісно збиваємо. На невеликий вогонь ставимо сковороду, змащуємо її маслом і гарненько розігріваємо. Акуратно виливаємо яєчну суміш, розкладаємо зверху шматочки ковбаси, накриваємо кришкою і смажимо, поки страва не підніметься і не підрум’яниться. Готовий омлет перекладаємо на теплу тарілку, посипаємо рубаним свіжим цибулькою і подаємо з охолодженою сметаною.
Секрети пишного омлету на сковороді
Багато з нас на сніданок готують омлет. Збивають яйця з молоком, милуються тим, як він піднімається на сковорідці. А потім дивуються, чому на тарілках лежить тонкий яєчний млинець. Так як зробити омлет пишним? відповідь — в нашій статті.
Вам знадобиться:
- яйця — 4 шт;
- молоко — 4 столові ложки;
- борошно пшеничне — 4 чайні ложки;
- вершкове масло для смаження;
- сіль за смаком.
показати інші
Зробити омлет пишним не так і просто. Це з подивом розуміє кожен, хто освоїв яєчню і вирішив приготувати трохи більш складне блюдо з яєць. Спочатку все йде відмінно, яєчна маса на сковороді справно піднімається, але потім раптом опадає. І в підсумку блюдо виходить хоч і смачним, але плоским, не таким, як замислювалося. А це завжди прикро. Тут і починаються пошуки того самого, правильного рецепта пишного омлету.
Їх існує чимало. В одних пропонують збивати яйця з майонезом, в інших – додавати соду. Остання порада здається зовсім вже сумнівним: легко не вгадати з кількістю і отримати синюватий омлетик з вкрай специфічним присмаком. Так що краще випробувати інший рецепт пишного омлету, який ми пропонуємо вашій увазі на цій сторінці.
Приготування
- у глибоку чисту миску акуратно розбийте всі яйця. Присолите їх за смаком, додайте улюблені спеції.
- тепер в ту ж миску влийте молоко, по одній столовій ложці на кожне яйце. Молоко можна брати будь-який, від знежиреного до домашнього. Можна поекспериментувати з топленим. Тоді у готового омлету буде дуже приємний кремовий колір і ще більш приємний аромат.
- до молока і яєць потрібно додати пшеничне борошно, з розрахунку чайна ложка на одне яйце. Це допоможе омлету зберегти пишність після приготування. Так що цілком можна сказати, що в даному випадку борошно грає роль цементу. При бажанні можна використовувати борошно, в рівних частках змішану з крохмалем. Багато хто вважає, що це додасть ще більшу пишність готового блюда.
- ось тепер ретельно вимісити яєчно-молочно-борошняну масу. Суміш повинна вийти однорідною, блискучою, без грудочок, з незначними бульбашками повітря.
- до цього часу бажано розігріти на вогні сковорідку і розтопити на ній вершкове масло. Сковороду для приготування омлету найкраще брати товстостінну або з антипригарним покриттям, обов’язково з рівним дном (не увігнутим!) і високими стінками. Їх теж бажано промаслити. Збиті з іншими інгредієнтами яйця виливайте в центр сковорідки. Масу рівномірно розподіліть по всій її поверхні.
- якщо нижня скоринка починає підгоряти, а верх ще зовсім рідкий, нахиляйте сковороду з боку в бік, одночасно піднімаючи омлет лопаткою. Рідка складова затече під нього і блюдо не пригорить.
- коли верх загусне, можна вимикати плиту-омлет дійде до повної готовності в лічені секунди.
Ось і вся розповідь про те, як приготувати пишний омлет. Борошно в ньому не відчувається, зате форму він тримає прекрасно. Так що сміливо готуйте і приємного вам апетиту!
Щоб приготувати по-справжньому пишний омлет, збивання яєць з молоком буде недостатньо. Часто в процесі теплової обробки омлет так і виглядає-пишним і повітряним, але варто тільки перекласти його на тарілку, як від початкового вигляду не залишається і сліду. Щоб омлет не втратив форму, потрібно вдаватися до деяких хитрощів. Насправді, варіантів приготування пишного омлету-маса. Хтось вважає, що потрібно збивати суміш інтенсивніше, деякі господині додають до молока і яєць трохи соди і навіть дріжджів. Можна також всипати в суміш невелику кількість борошна. Вона грає роль» цементу», який склеює масу і зберігає таким чином форму. До речі, борошно в омлеті зовсім не відчувається, якщо додавати її в помірних кількостях. Найкраще готувати пишний омлет в духовці, хоч це і вимагає трохи більше часу. Зате яєчно-молочна суміш рівномірно буде запікатися, а не смажитися, в результаті чого збережеться і пишність.
пишний омлет-підготовка продуктів і посуду
Для приготування пишного омлету потрібно сковорода з антипригарним покриттям або форма для випікання в духовці, глибока миска, віночок, а також ніж, терка і обробна дошка для підготовки додаткових інгредієнтів.
Заздалегідь вирішите, якого розміру буде омлет, для цього потрібно підготувати певну кількість яєць. Молоко має бути кімнатної температури, а ще краще — трохи підігріте. Також потрібно нарізати продукти для начинки (ковбасу, помідори і т.д.), натерти на тертці сир.
Рецепти пишного омлету:
рецепт 1: пишний омлет
Спробуйте приготувати пишний омлет за таким простим рецептом. Блюдо на сніданок дійсно вийде повітряним і смачним, якщо все зробити правильно. В даному рецепті крім яєць і молока використовується невелика кількість борошна.
Необхідні інгредієнти:
- 4 великих свіжих яйця;
- молоко — 60 мл;
- борошно — 4 ч.л.;
- сіль — за смаком;
- чорний мелений перець — за бажанням;
- масло вершкове.
Спосіб приготування:
Яйця розбити в глибоку миску, посолити за смаком, за бажанням додати чорний мелений перець. Влити в миску молоко. Всипати борошно (на 1 яйце береться 1 чайна ложка). Всі інгредієнти ретельно перемішати. Маса повинна бути однорідною, без грудочок. На розігрітій сковороді розтопити вершкове масло, стінки промазати. Акуратно влити суміш і рівномірно розподілити на поверхні. Якщо низ починає підгоряти, а верх омлету залишається рідким, можна обережно піднятиКрай млинця з одного боку і нахилити сковороду так, щоб рідка частина скла вниз. Те ж саме виконати з іншого боку. Пишний омлет буде готовий, як тільки верх стане густим.
рецепт 2: пишний омлет в духовці
В даному рецепті використовуються ті ж самі складові, різниця лише в техніці приготування. Пишний омлет в духовці готується трохи довше, але виходить дійсно, як в дитячому саду.
Необхідні інгредієнти:
1. Яйця-6 шт.;
2. 3/4 склянки молока;
3. Сіль — за смаком;
4. Масло вершкове.
Спосіб приготування:
Яйця розбити в глибоку миску, збивати віночком протягом 1 хвилини. Молоко підігріти по 40 градусів і влити до яєць, не перестаючи їх збивати. Приправити суміш сіллю. Форму для випікання промазати вершковим маслом і обережно влити суміш. Духовку розігріти до 180-200 градусів і відправити туди форму з омлетом. Випікати близько 25-30 хвилин.
рецепт 3: пишний омлет «по-італійськи» з шинкою і сиром
Для приготування такого пишного омлету будуть потрібні яйця, спеції і будь-який наповнювач. В даному рецепті використовується сир моцарелла і шинка.
Необхідні інгредієнти:
- яйця-3 шт.;
- олія оливкова — 30 мл;
- будь — які спеції;
- сіль — за смаком;
- зелень;
- зубчик часнику;
- тертий сир моцарелла — 50 г;
- шинка — 100 г;
- молоко-45 мл.
Спосіб приготування:
Яйця збити з молоком, додати сіль і спеції. Зелень і зубчик часнику подрібнити. Шинку нарізати тонкими брусочками. У розігріту сковороду влити невелику кількість оливкової олії, потім влити яєчну суміш. Як тільки низ омлету схопиться, викласти шинку і зелень з часником, посипати поверхню тертим сиром. Помістити напіврідкий омлет в розігріту духовку і випікати до готовності.
рецепт 4: пишний омлет в мікрохвильовці
Такий рецепт пишного омлету-справжня знахідка для тих, хто не бажає возитися з духовкою або стежити за сковородою на плиті. Досить перемішати всі інгредієнти, помістити в мікрохвильовку і через кілька хвилин вже можна буде насолоджуватися смачним пишним омлетом.
Необхідні інгредієнти:
1. 2 курячих яйця;
2. 110-115 мл молока;
3. Половина великого стиглого помідора;
4. 30 г сиру;
5. 2-3 гілочки кропу;
6. Сіль, чорний мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
У миску, яку можна використовувати в мікрохвильовці, розбити 2 яйця. Збити яйця до утворення піни. Влити молоко і все ретельно перемішати. Приправити суміш сіллю і перцем. Помідор нарізати невеликими кубиками. Якщо готується дитяче блюдо, з помідора потрібно зняти шкірку. Сир натерти на тертці. Викласти сир з помідорами в миску. Кріп подрібнити і додати до яєчної суміші. Масу перемішати, рівномірно розподіливши всі інгредієнти. Відправити миску в мікрохвильовку на 4 хвилини.
рецепт 5: пишний омлет з ковбасою
Пишний омлет з ковбасою-ідеальне блюдо для початку дня. Для приготування будуть потрібні яйця, помідори, будь-яка ковбаса і зелена цибуля.
Необхідні інгредієнти:
1. 3 курячих яйця;
2. Молоко — 160-170 мл;
3. Салямі;
4. 1 стиглий помідор;
5. Цибуля зелена;
6. Сіль — за смаком;
7. Оливкова олія;
8. Суміш перців.
Спосіб приготування:
Помідор нарізати кружечками. Ковбасу також нарізати кружечками. Зелену цибулю нарізати дрібними кільцями. Яйця змішати з молоком, приправити сумішшю перців і сіллю. Форму для випікання змастити оливковою олією (або вершковим). Спочатку викласти скибочки помідора, зверху розкласти ковбасу і насипати зелену цибулю. Залити інгредієнти яєчною сумішшю і поставити випікатися в духовку при температурі близько 200 градусів. Випікати до готовності.
Кілька наведених нижче порад допоможуть приготувати по-справжньому смачний і пишний омлет:
— успіх приготування пишного омлету багато в чому залежить від якості використовуваного молока. Також рекомендується брати на одне яйце близько 15 мл молока (в залежності від розміру яєць);
— якщо дозволяє час, краще збивати жовтки окремо від білків в різних мисках, після чого компоненти акуратно з’єднують;
— щоб омлет вийшов пишним, можна обережно влити яєчну суміш в ще не разогревшуюся сковороду і готувати на дуже повільному вогні;
— один із секретів пишного омлету-вливання в суміш гарячого молока або додавання пів чайної ложки соди, гашеної оцтом;
— молоко для пишного омлету можна завжди замінити вершками, а вершкове масло — рослинним. Для додання більш вершкового смаку в яєчну суміш можна додати трохи сметани. Ще смачніше і ніжніше омлет вийде, якщо приготувати його на топленому молоці.
Це поживне, смачне і швидке в приготуванні блюдо є ідеальним варіантом сніданку. Рецептів омлету не злічити, при цьому кожен з них заслуговує на увагу. Класичний варіант приготування яєчного блюда має на увазі смаження на сковороді, але сьогодні його також роблять в духовці, мультиварці і мікрохвильовці.
Приготування омлету
Традиційно страва готується з молоком на сковороді, при цьому важливо прожарити яєчну суміш з усіх боків. З цією метою кухарі раніше довго практикувалися правильно перевертати омлет, підкидаючи його в повітря. Сучасні кулінари смажать яєчню під кришкою, завдяки чому блюдо прекрасно пропікається з усіх боків, тому процес не вимагає наявності спеціальних навичок і приготувати омлет може кожен.
Рецепт омлету
Унікальність цієї страви полягає в його різноманітних варіаціях. Наприклад, при додаванні цукру, меду, фруктів або джему, яйця можна подавати, як десерт. Більш звичні рецепти омлетів-ті, які передбачають доповнення основного компонента свіжими томатами, перцем, цибулею. При цьому овочі обсмажуються спочатку, а вже після їх заливають рідкої яєчної сумішшю. Нижче містяться прості і смачні рецепти з фото приготування омлету.
З молоком на сковороді
- калорійність страви: 186 ккал/100 г.
- призначення: сніданок/обід.
- кухня: французька.
Класичний рецепт омлету з молоком користується величезною популярністю, особливо у людей, що віддають перевагу готувати просту, корисну і ситну їжу. Завдяки великій кількості вуглеводів і білків в складі яйця забезпечують організм людини енергетичним зарядом на весь день, поетом блюдо ідеально підходить для сніданку або обіду. Досвідчені кулінари рекомендують заздалегідь дістати продукти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури перед збивання.
Інгредієнти:
- молоко — ¼ ст.;
- приправи;
- зелень;
- яйця свіжі – 2 шт.;
- масло для смаження.
Спосіб приготування:
- яйця збийте за допомогою міксера, включивши низьку швидкість.
- до суміші додайте спеції, сіль, молоко, знову добре перемішайте інгредієнти.
- розжарити масло в сковороді, влийте сюди яєчну рідину.
- через 3 хвилини зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковорідку кришкою і готуйте страву ще 3 хвилини. Готовий омлет рекомендується посипати свіжою зеленню.
На пару
- час приготування: 20 хвилин.
- калорійність страви: 102 ккал/100 г.
- призначення: сніданок/обід.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Пишний молочний омлет, приготований на пару – це дієтичне блюдо, які подають хворим, людям, які перенесли операцію, і маленьким діткам у вигляді прикорму. Готують його виключно зі свіжих продуктів, які збиваються і відразу ж відправляються в пароварку – тільки так можна досягти потрібної пишності. Нижче докладно і з фото описано, як зробити паровий омлет.
Інгредієнти:
- сіль / спеції;
- яйця – 4 шт.;
- масло вершкове – 10 г;
- молоко свіже – 2/3 ст.
Спосіб приготування:
- змішайте за допомогою віночка молоко, яйця, приправи, сіль.
- отриману суміш перелийте в промаслений посуд, помістіть її в пароварку або, якщо такої немає, в друшляк, поставлений на каструлю з киплячою водою.
- накрийте ємність кришкою і готуйте страву на пару протягом 15 хвилин. За бажанням, це блюдо з яєць можна зробити з помідорами, сиром, зеленню.
Пишний
- кількість порцій: на 2 персони.
- калорійність страви: 159 ккал/100 г.
- призначення: сніданок / обід.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Щоб приготувати пишний омлет, до основного списку компонентів додають невелику кількість борошна. Продукт забезпечує легкість страви навіть після його зняття зі сковороди, граючи рольЗакріплювач. Деякі господині з цією метою додають до компонентів дріжджі або соду, але тоді смак виходить специфічним. Нижче докладно і з фото описаний рецепт пишного омлету.
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст.л.;
- свіжі яйця – 4 шт.;
- перець/сіль;
- молоко-3 ст. Л.;
- вершкове масло для смаження.
Спосіб приготування:
- яйця розбийте в глибоку ємність, додайте сюди ж спеції, молоко, борошно.
- компоненти потрібно ретельно збити, щоб не залишилося грудок.
- розтопіть на розігрітій сковорідці масло, влийте в ємність яєчну суміш, рівномірно розподіливши її по дну.
- якщо низ омлетика буде підгоряти, а верхівка, навпаки залишатися рідкою, обережно підніміть один край млинця, давши можливість яєчної суміші стекти вниз. Повторіть дію з іншого боку.
У духовці
- кількість порцій: на 3 персони.
- калорійність страви: 129 ккал/100 г.
- призначення: сніданок/обід.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Омлет з яєць в духовці – класичне блюдо дієтичного меню. Великим плюсом даного методу теплової обробки є легкість готової яєчної суміші. На сковороді домогтися такої пишності набагато складніше через нерівномірне запікання млинчика (між тим, в духовці жар йде з усіх боків). Як приготувати смачний класичний омлет з молоком на сніданок або вечерю для дитини?
Інгредієнти:
- молоко — ¾ ст.;
- яйця – 6 шт.;
- спеції;
- вершкове масло.
Спосіб приготування:
- збийте віночком основний компонент, після додайте сюди ж підігріте до 40 градусів молоко.
- не перестаючи збивати, додайте до суміші спеції.
- форму для запікання слід змастити вершковим маслом (для цього ємність краще попередньо підігріти).
- влийте в форму готову рідину і відправте запікатися при 180 градусах на 25 хвилин.
В мультиварці
- час приготування: півгодини.
- кількість порцій: на 2-3 персон.
- калорійність страви: 140 ккал/100 г.
- призначення: сніданок/обід.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Щоб отримати дуже пишний, повітряний яєчний омлет в мультиварці, кулінари радять збільшити кількість яєць. При цьому час приготування потрібно збільшити до 20 хвилин. Перш, ніж виймати з чаші блюдо, перевірте його готовність. Для цього поворушіть масу посередині: якщо вона сирувата, залиште продукт всередині ще на 5 хвилин, але не перетримуйте, інакше омлетик стане «гумовим». Як приготувати смачний омлет за допомогою мультиварки?
Інгредієнти:
- болгарський перець зелений / червоний;
- яйця – 6 шт.;
- томат м’ясистий;
- шинка – 100 г;
- молоко – 2/3 ст.;
- приправи.
Спосіб приготування:
- овочі, шинку наріжте соломкою.
- у змащену маслом чашу приладу помістіть скибочки перцю, помідора. Активуйте опцію»випічка».
- через 5 хвилин можна влити сюди ж збиті віночком яйця з молоком і приправами. За бажанням, можете додавати в суміш невелику кількість рубаної свіжої зелені і / або тертий сир.
- акуратно дерев’яною лопаткою перемішайте інгредієнти, залиште їх запікатися на 15 хвилин.
- відкрийте кришку, дайте запіканці постояти 5 хвилин (так пишність буде збережена). Подденьте млинець з усіх боків лопаткою, після обережно, щоб не розламати, вийміть з чаші.
Ознайомтеся з рецептами, як приготувати смачний .
У мікрохвильовці
- час приготування: 10 хвилин.
- кількість порцій: на 2 персони.
- калорійність страви: 153 ккал/100 г.
- призначення: сніданок/обід.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Яєчня-улюблена їжа холостяків, студентів і тих, хто не може витрачати багато часу на підготовку. За допомогою мікрохвильовки і без того швидке блюдо можна приготувати за лічені хвилини. При цьому воно точно не підгорить і вийде пишним. Подавайте печені яйця зі свіжим овочевим салатом. Нижче докладно і з фото описано, як готувати омлет в мікрохвильовці.
Інгредієнти:
- масло;
- молоко в пакеті або домашнє — 2/3 ст.;
- яйця – 4 шт.;
- спеції.
Спосіб приготування:
- збийте суміш з молока (можна приготувати страву без молока, але тоді потрібної пишності не вийде), яєць, приправ. Для цього підійде будь-який прилад (блендер, міксер), віночок або ж проста вилка.
- готову однорідну яєчну рідину вилийте в промаслену форму, накрийте кришкою і відправте в свч-піч на кілька хвилин, вибравши середню потужність.
Як в дитячому садку
- час приготування: 40 хвилин.
- кількість порцій: на 4 персони.
- калорійність страви: 145 ккал/100 г.
- призначення: сніданок/обід.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Нижче представлений рецепт смачного омлету як в дитячому саду-страви, яке славиться неповторним смаком, ніжністю і пишністю. Його можна легко спекти в домашніх умовах, але потрібно знати кілька хитрощів процесу. Основні вимоги до запікання яєць – додавання до них значної кількості молока і обережне збивання. Тоді омлетик вийде таким, як в саду.
Інгредієнти:
- молоко-0,5 л;
- яйця – 10 шт.;
- вершкове масло – 4 ст. Л.
Спосіб приготування:
- інгредієнти обережно перемішуються до однорідності за допомогою вилки, трохи підсолюють.
- після в промаслену форму виливають отриману рідину і відправляють ємність в духову шафу, нагріту до 200 градусів.
- блюдо запікається півгодини, при цьому дверцята печі краще не відкривати.
- готову запіканку розрізають на порційні шматочки, зверху на які кладеться по скибочці вершкового масла, і подають гарячою.
Дієтичний
- час приготування: 15 хвилин.
- кількість порцій: на 1 персону.
- калорійність страви: 94 ккал/100 г.
- призначення: сніданок/обід.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Цей вид омлету ідеально підходить тим, хто стежить за своєю вагою і прагнути схуднути. Блюдо можна готувати традиційно на плиті, але тоді калорійність буде трохи вище, оскільки сковороду змащують маслом. Описаний нижче білковий омлет в пароварці містить мінімум калорій і зовсім не має в складі холестерину. Його можна їсти навіть людям із захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту. Як приготувати дієтичний обід?
Інгредієнти:
- нежирне молоко-3 ст. Л.;
- білки яєчні – 2 шт.;
- томат стиглий невеликий;
- цибуля зелена;
- горошок консервований-2 ст. Л.
Спосіб приготування:
- щоб приготувати дієтичний обід, спочатку поставте каструлю з водою на вогонь.
- після збийте білки з сіллю, молоком. Останніми додайте порізані зелені пір’я цибулі, помідор і горошок (рідина з банки потрібно злити).
- компоненти перелийте в форму, яку встановіть зверху на каструлю, коли вода в ній закипить.
- готувати омлет довго не потрібно: як тільки маса придбає пишність і стане щільною на всіх ділянках, вимикайте плиту.
Рулет з омлету з плавленим сиром
- час приготування: 40 хвилин.
- кількість порцій: на 8 персон.
- калорійність страви: 220 ккал/100 г.
- призначення: перекус/банкет.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Приготування омлету з сиром дозволяє пригостити рідних або гостей незвичайною, смачною, але при цьому простий закускою. Робити таке блюдо можна всього з трьох основних компонентів – плавленого сирка, яєць і часнику. Нижче запропонований кілька розширений список продуктів, завдяки яким рулет виходить більш повітряним і смачним. За бажанням приготувати закуску можна і без часнику, тоді її можна буде взяти з собою на роботу або в поїздку.
Інгредієнти:
- молоко-2 ст. Л.;
- кріп;
- часникові зубки – 4 шт.;
- борошно – 2 ст. Л.;
- яйця – 9 шт.;
- плавлені сирки – 3 шт.;
- сода – 2 г;
- майонез – 3 ст. Л.
Спосіб приготування:
- збийте основний компонент з молочком, сіллю, содою. Сюди ж додайте борошно.
- коли маса стане однорідною і рідкою (приблизно, як тісто на млинці), починайте смажити тонкі коржі на розпеченій сковороді, змащеній маслом. При цьому тримайте сковорідку на вазі і робіть малоамплітудні кругові рухи, розподіляючи рідину по всьому діаметруЄмність.
- кожен млинець смажиться під кришкою 2 хвилини (вогонь повинен бути середнім або майже сильним).
- готові коржі викладайте на серветки, які будуть вбирати зайве масло.
- потріть сирки на тертці, змішайте масу з майонезом, продавленим часником і дрібно посіченою зеленню.
- готову начинку викладіть на млинець, розподіливши продукт рівномірно по всій площі ложкою. Після згорніть кожну корж рулетиком і наріжте на порційні шматочки.
З грибами
- час приготування: 15 хвилин.
- кількість порцій: на 1 персону.
- калорійність страви: 83 ккал/100 г.
- призначення: обід/вечеря.
- кухня: французька.
- складність приготування: легка.
Щоб приготувати смачну вечерю, можна взяти будь-які гриби-морожені, мариновані або свіжі. Оскільки печериці є найпоширенішими і доступними в будь-який час року, їх використовують частіше за інших сортів. При цьому продукт краще обсмажувати на вершковому маслі, тоді його смакові якості будуть розкриті краще. Якщо ви хочете приготувати яєчню з лісовими грибочками, то їх попередньо краще відварити, а потім смажити. Нижче докладно описано, як готується омлет з грибами і сиром.
Інгредієнти:
- молоко — 100 мл;
- зелень;
- печериці — 0,2 кг;
- сир – 50г;
- масло для смаження;
- яйця-2 шт.;
- прянощі.
Спосіб приготування:
- дрібно порубати зелень, грибочки варто подрібнити тонкими пластинками (це допоможе приготувати страву швидше).
- обсмажте на маслі спочатку печериці, потім додайте в сковорідку 50 мл молочка і млоїте продукт на слабкому вогні 3 хвилини.
- залишок молока змішайте з яйцями, прянощами і збийте.
- вилийте отриману суміш до грибочків і тримайте сковорідку на вогні ще 5 хвилин, після притрусіть блюдо тертим сиром і можете подавати вечерю.
Як приготувати омлет, щоб він не падав
Правильний омлет має пишну, повітряну структуру і приємний, ніжний смак. Щоб приготувати його, досвідчені кулінари радять дотримуватися деякі правила:
- змішувати компоненти краще вінчиком або виделкою, при цьому приготувати дійсно пишне блюдо вийде, якщо додавати інгредієнти в такій черговості: білки, жовтки, молочний продукт;
- краще використовувати свіжі домашні продукти;
- розраховуйте, що на 1 яйце має додаватися 20 мл молочка;
- щоб запіканка готувалася рівномірно, накривайте сковороду/форму кришкою, змащеній зсередини вершковим маслом;
- приготувати повітряне блюдо можна, якщо спочатку смажити його на сильному вогні, а після знизити його до мінімуму;
- ідеальної пишності можна домогтися, якщо додати до інгредієнтів трохи манки або борошна.
Відео
Більшість людей вважають за краще на сніданок омлет, тому що він дуже смачний, корисний і заряджає енергією на цілий день. До того ж він швидко і легко готується. Його можна приготувати в духовці, на сковороді або в мультиварці. Зараз ми розповімо вам, як приготувати легкий, ніжний, соковитий і пишний сніданок, щоб він не падав.
Інгредієнти:
- яйця-шість штук;
- молоко – один 150 мл стакан;
- сіль за смаком;
- перець – на кінчик ножа;
- масло вершкове – одна столова ложка.
Хід приготування:
- отже, змішайте молоко і яйця міксером в глибокій мисці.
- збивати, так щоб аж піна з’явилася не потрібно, завдяки мультиварці яйця, отже, гарненько пропекутся і піднімуться.
- додайте трохи солі, і перцю — для пікантності.
- вершковим маслом змастіть форму. Потім, необхідно вилити молочно-яєчну суміш в мультиварку, включивши програму» випічка » на 25 хвилин.
На відео-приготування пишного омлету:
омлет як в дитячому садку
Інгредієнти:
- яйця-три штуки (великі);
- молоко-неповний 150 мл стакан;
- сіль — щіпка;
- вершкове масло для змазування.
Хід приготування:
- збийте вручну яйця так, щоб білок і жовток змішалися.
- яйця необхідно збивати саме вручну-це важливо.
- трохи посоліть і додайте молоко.
- формочку змастіть маслом, і помістіть в добре розігріту до 200 градусів духовку.
Висота омлету як в садку повністю залежить від висоти форми. Скільки повинен знаходитися омлет в духовці, також залежить від формочки, і кількості яєць.
Готовність омлету найкраще можна побачити в прозорій формочці. Коли омлет покриється маленькими бульбашками, це означає що він готовий. Омлет за цим рецептом виходить дуже смачний, ароматний і соковитий.
простий сирний на сковороді
Інгредієнти:
- шість яєць;
- (100 мл) неповний стакан молока;
- 150 гр сиру, можна більше;
- трохи вершкового масла для змазування;
- сіль, зелень — за смаком.
Хід приготування:
- збийте яйця з молоком і трохи посоліть.
- для того щоб омлет вийшов пишним, додайте трохи соди.
- на крупній тертці подрібніть сир. Велику сковорідку протріть маслом, і вилийте в неї яєчно-молочну суміш. Продовжуйте обсмажувати на середньому вогні.
- присипте твердим натертим сиром, накрийте кришкою, знизьте вогонь до мінімуму, і продовжуйте томити ще близько семи хвилин. Омлет можна прикрасити зеленню і подавати на стіл.
овочевий в мультиварці
Інгредієнти:
- три яйця;
- неповний стакан молока;
- 100 гр. Ковбаси або сардельки;
- сир твердий;
- три середніх помідора;
- один болгарський червоний перець;
- зелена цибуля;
- сіль, чорний мелений перець за смаком;
- вершкове масло для змазування.
Хід приготування:
- формочку мультиварки протріть маслом, і викладіть нарізану ковбасу, виберіть режим «випічка» на двадцять хвилин.
- подрібніть помідори, цибулю, і болгарський перець.
- гарненько збийте яйця з молоком, додайте в суміш трохи солі і висипте залишки зеленої цибулі.
- вилийте отриману суміш у форму мультиварки, і акуратно все перемішайте ложкою. За 5 хвилин до приготування страви посипте твердим сиром.
Якщо ви хочете, щоб ваш шедевр зберіг пишність і аромат, ні в якому разі не виймайте його відразу з мультиварки, після закінчення приготування він повинен настоятися, хвилин десять.
Ось і вся розповідь про те, як приготувати пишний сніданок в мультиварці, в духовці або на сковорідці. Так що не бійтеся, сміливо готуйте і приємного вам апетиту!