article 505

21

Заморожувати і використовувати в якості крему для торта.

шоколадний десерт в домашніх умовах

Шоколадне морозиво з ніжною кремовою текстурою можна приготувати за таким рецептом:

  • жирні вершки — 500 мл;
  • цукор дрібний — 180 гр;
  • какао — 25 гр;
  • сіль — 2 гр;
  • яєчні жовтки — 5-6 одиниць;
  • молоко — 250 мл;
  • якісний гіркий шоколад — 125 гр.

В першу чергу розколюємо шоколад на маленькі шматочки.

У каструльці з товстим дном з’єднуємо сіль, какао і половину цукру. Розмішувати. Вливаємо трохи молока і розмішуємо до отримання однорідної маси. Вийде глянцева шоколадна паста. Вливаємо залишки молока і вершки, знову перемішуємо. Ставимо на повільний вогонь і помішувати до закипання. Як тільки почне закипати, відразу знімаємо з вогню.

Поки молочна суміш гріється, займемося жовтками: з’єднуємо їх із залишками цукру і перемішуємо віночком до появи світлої кремової маси.

Тепер потрібно з’єднати молочну суміш і жовтки. Робити це потрібно дуже акуратно, так як молоко ще досить гаряче, і жовтки можуть згорнутися. Тому спочатку вливаємо зовсім небагато шоколадно-молочної маси в жовткову, перемішуємо віночком. Після ще трохи вливаємо і знову перемішуємо. Тепер жовткова маса нагрілася і не згорнеться, вливаємо молочну масу тонкою цівкою, постійно опрацьовуючи масу віночком.

Каструлю знову станемо на вогонь, варимо хвилин п’ять, постійно помішуючи. Вогонь повинен бути повільним, маса не повинна кипіти, інакше жовтки зваряться. Маса повинна загуснути і нагадувати стан заварного крему для торта.

Каструлю прибираємо з вогню і викладаємо в вміст шоколад, активно перемішуємо, поки шматочки повністю не розчиняться.

Заготовку для морозива охолоджуємо в ємності з крижаною водою. Час від часу перемішуємо, щоб не утворилася скоринка.

Остигнула заготовку переливаємо в глибокий контейнер для заморозки. Закривати. Ми залишаємо на ніч.

На замітку. Заготівлю для морозива не можна відправляти в морозильну камеру в гарячому або навіть теплому вигляді. Обов’язково дочекайтеся повного охолодження.

фруктово-ягідне морозиво

  • 150 гр ожини;
  • 150 гр м’якоті персика;
  • 200 гр цукру;
  • 2 склянки вершків;
  • 2 склянки молока;
  • 6 яєчних білків.

Спочатку збиваємо білки до стійкої піни, потім з’єднуємо з цукром, не припиняючи збивання. Окремо збиваємо вершки, поки вони не загуснуть.

Загуслий вершковий крем вводимо в солодку яєчну масу невеликими порціями, продовжуємо збивати на максимальній швидкості кілька хвилин.

Знижуємо швидкість змішування, тонкою цівкою вливаємо молоко. Опрацьовуємо 1-2 хвилини.

Ягоди і фрукти обполоснути, персики нарізати невеликими шматочками. Окремо блендером готуємо ожинове і персикове пюре. Білково-вершкову заготовку ділимо на 2 приблизно рівні частини. Одну з’єднуємо з ягідним пюре, іншу — з персиковим. Ретельно перемішуємо.

Викласти фруктові заготовки в контейнери і заморозити, щільно накривши кришкою/плівкою.

без додавання яєць

  • ванільний цукор-1 пакетик;
  • цукор — 90 гр;
  • сухе молоко — 35 гр;
  • крохмаль — 10 гр;
  • жирні вершки — 250 мл;
  • молоко 3,2 % — 300 мл.

Всі сухі компоненти з’єднуємо в каструльці (крім крохмалю). Більше половини молока виливаємо до сухих продуктів, перемішуємо.

Залишки молока з’єднуємо з крохмалем, добре його розмішуючи.

Молочну суміш з цукром, сухим молоком та іншими продуктами прогріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння. Як тільки почне кипіти, вливаємо крохмальну масу і розмішуємо. Коли маса почне густіти, переливаємо в контейнер через сито і залишаємо остигати.

Тим часом збиваємо вершки. Коли заготовка охолоне, з’єднуємо з вершками і збиваємо кілька хвилин. Після цього ставимо морозиво заморожуватися.

  • 2 баночки йогурту;
  • 2 палички для розмішування кави;
  • пара склянок окропу.

Рецепт гранично простий, і з ним можуть впоратися навіть діти. Основою морозива в даному варіанті виступає йогурт-фруктовий, ягідний або натуральний, беремо свій улюблений. У фользі, якою запаяна баночка, по центру робимо невеликий надріз, вставляємо в нього паличку так, щоб вона добре занурилася в йогурт. Отриману конструкцію відправляємо в морозильну камеру на 2-3 години.

  • 3 банана;
  • 2 лимона;
  • 150 гр цукрової пудри.

Банани очищаємо і ріжемо кільцями. З одного лимона стерти цедру, після з обох цитрусових видавити сік і перемішати з цедрою і банановою м’якоттю, всипати в ємність пудру. Блендером перетворити складові в однорідну масу.

Перед подачею потрібно витягти морозиво хвилин на 10 з морозильної камери — десерт стане м’якше і смачніше.

Якщо хочеться простого лимонного смаку, приготуйте просте вершкове або ванільне ласощі і додайте в нього сік і цедру лимона, добре перемішайте перед заморожуванням.

Чим ближче літо, тим все сильніше хочеться морозива і десертів на його основі. На жаль, магазинний пломбір назвати якісним продуктом не можна. Натуральні ласощі з молока можна зробити в домашніх умовах. У даній статті розглянуто кілька способів, як зробити морозиво своїми руками.

Як зробити морозиво з молока – принципи приготування

Перш ніж приступати до приготування ласощі, важливо врахувати не тільки рецепт, але і деякі особливості його виготовлення. Тільки тоді вийде найсмачніше морозиво.

  • справжній пломбір можна приготувати, якщо використовувати будь-яке молоко. Але чим більше його жирність, тим більш вершковий буде смак.
  • якщо у вас молоко з низькою жирністю, то підвищити її можна при додаванні вершків або сухого молока.
  • для додання десерту солодкого смаку, при його приготуванні додавайте цукровий пісок. Під час заморозки ефект солодощі знижується, тому ви сміливо можете більше використовувати цукру.
  • щоб надати морозиву оригінальності, на останньому етапі приготування в суміш додавайте горіхи, шоколад, родзинки і фрукти.
  • якщо ви плануєте заморожувати блюдо в морозилці, тоді використовуйте спеціальні формочки з паличками. Вони додадуть суміші акуратну форму, і буде зручно його діставати.
  • щоб десерт рівномірно замерз, і вийшла однакова консистенція, його необхідно часто помішувати.
  • для швидкого і правильного приготування десерту скористайтеся спеціальною побутовою технікою-мороженицей. Вона сама буде заважати суміш і рівномірно її заморожувати.

Як зробити морозиво з молока – технологія приготування

Рецептів морозива з молоком дуже багато, тому ви зможете вибрати на свій смак. Єдина відмінність-це процес застигання. Ось найбільш часто використовуваний спосіб приготування.

Інгредієнти та інвентар:

  • незбиране молоко;
  • жирні вершки;
  • яйця – 6 шт.;
  • цукор пісок – 150 гр.;
  • сіль, ваніль;
  • ківш, чаша, сито;
  • мірний стакан, віночок.


Інструкція:

  • яйця добре вимийте, відокремте жовтки від білків. Швидко це зробити можна, якщо вилити яйце на долоню і дозволити білку витекти крізь пальці. Так у вас в руці залишиться тільки жовток. Якщо ви будете використовувати білки в подальшому, тоді зберіть їх в окрему ємність. Якщо немає, то підстеліть пакет і потім викиньте його.


  • перекладіть жовтки в глибокий ківш або каструлю. Висипте цукор. Ви можете самі регулювати його кількість в залежності від смаку.


  • почніть акуратно збивати яйця. Робіть це до тих пір, поки кристали цукру повністю розчиняться.


  • як зрозуміти, що суміш готова? вона придбає світлий відтінок, схожий на шкірку лимона. Якщо підняти яєчну суміш, то вона буде лягати стрічкою і мати густу консистенцію.


  • додайте тепле молоко і вершки. Їх співвідношення регулюйте в залежності від бажаного смаку. Якщо хочете отримати більше вершковий смак, тоді збільште обсяг вершків. Добре перемішайте.


  • поставте ємність на повільний вогонь. Постійно помішуйте суміш дерев’яною ложкою, щоб вона не пригоріла.


  • доводити до кипіння розчин не потрібно. Але в той же час, необхідно її добре прогріти. Для цього вам знадобиться кулінарний термометр. Прогрівайте суміш від 51 до 70 градусів.






  • молоко з яйцямиScotch remover для видалення клейкої стрічки і плівки з пвх вікон

    Спеціалізований засіб, призначений для видалення складних забруднень зі скляних і пластикових поверхонь, відоме під назвою scotch remover, також забезпечить необхідний ефект при видаленні плівки. При роботі з ним необхідно використовувати захисні окуляри і рукавички, а також добре провітрювати приміщення.

    1. струсіть балон із засобом.
    2. розпиліть речовину на плівкову поверхню.
    3. видаліть плівку.
    4. протріть очищену від неї поверхню чистою ганчіркою.

    Як використовувати проникаючу мастило вд-40

    Одним з найбільш щадних засобів для пластикових поверхонь є вд-40. це мастило широко застосовується в автомобільній галузі. Склад включає в себе ряд компонентів, здатних проникати в найскладніші забруднення. З його допомогою можна легко позбутися від захисних плівок, що прилипли до склопакетів, а також очистити клейові сліди. При роботі рекомендується використовувати рукавички.

    1. нанесіть склад на плівку.
    2. через кілька хвилин зніміть її з поверхні.
    3. протріть оброблювану ділянку мильним розчином, помийте чистою водою.

    Вд-40-універсальний очищувач, яке з легкістю видалить плівку з рами пвх вікна і клейові сліди

    Увага! при роботі з хімічними речовинами необхідно пам’ятати про особисту безпеку, намагаючись уникати попадання цих коштів на відкриті ділянки шкіри і слизові оболонки. Для цього слід використовувати захисні окуляри і гумові рукавички.

    Способи видалення сонцезахисної плівки (фольги) з вікна

    Протягом спекотних літніх днів вікна і засклені балкони багатьох квартир піддаються впливу палючих сонячних променів, негативно позначаються на внутрішньому мікрокліматі приміщень. Досить дієвим засобом захисту від них є плівка, здатна відображати сонячні промені.

    З настанням осені і холодів необхідність в такому захисті відпадає і плівку потрібно зняти. Однак подібні матеріали здатні намертво в’їдатися в поверхню вікна під впливом сонця, після чого видалити їх стає непросто. Для вирішення завдання можна скористатися:

    • денатуратом;
    • парогенератором;
    • гумкою.

    Видалити сонцезахисну плівку можна також за допомогою різних миючих засобів:

    • domax;
    • шуманіт;

    Використовуючи ці склади, бажано також не забувати про техніку безпеки, дотримуватися рекомендацій виробників і дозування. Якщо після них залишиться клейова основа плівки, можна скористатися такими засобами:

    • рідина з розпилювачем kiehl tablefit: нанести на серветку і очистити поверхню;
    • плямовивідник тайгету з-405: нанести на залишки клею на 15-30 секунд;
    • рідкий розчин formula x-5: діє через 10-15 хвилин;
    • super cmf-240 від компанії «кризал»: позиціонується як «віддільник бруду», гірше попередніх видаляє клейову основу плівки, але для алергетиків може бути єдиним придатним засобом з промислових складів;
    • сильнощелочная рідина меріда імпет для видалення забруднень: нанести на клей на 2 хвилини.

    Засоби для видалення клейових забруднень з різних поверхонь-галерея

    Domax дозволить позбутися від плівки і її слідів
    cosmofen-сильнодіючий і дуже токсичний чистячий засіб, що володіє високою ефективністю fenosol-високоякісний очищувач, який використовується для пластикових поверхонь
    kiehl tablefit-засіб, призначений для видалення клейових слідів
    formula x-5 дозволить швидко знищити сліди клеюsuper cmf-240 якісний універсальний очищувач

    Мильний розчин і старі газети

    Існує ще один метод зняття сонцезахисної плівки, що не вимагає особливих матеріальних витрат. Щоб скористатися ним, знадобиться:

    • мильний розчин;
    • старі газети.

    Порядок роботи:

    1. притримуючи газету рукою, притуліть її до скла і рясно змочіть мильним розчином за допомогою обприскувача. Повторюючи цю операцію знову і знову, необхідно закрити газетами все віконне простір.
    2. прилип до вікна газети залишити на 1 годину, періодично збризкуючи їх мильним розчином.
    3. видалити сонцезахисну плівку разом з газетами.

    Цей простий і дієвий метод досить ефективний, але вимагає достатньої кількості часу. Використовуючи його, ви не завдасте шкоди оброблюваним поверхням.

    Техніка безпеки

    1. при видаленні захисних плівок зі склопакетів слід врахувати, що багато з хімічних засобів є досить агресивними розчинами і здатні завдати шкоди організму. З цієї причини звертатися з ними слід акуратно, не забуваючи застосовувати гумові рукавички, захисні окуляри, а при схильності до алергічних реакцій респіратор.
    2. відтираючи зі скла клеїть, не варто занадто сильно натискати на поверхню. В іншому випадку скло може тріснути або вилетіти.
    3. працюючи з гострими предметами, необхідно дотримуватися обережності, намагаючись не зіпсувати пластикові поверхні і не завдати собі випадкову травму.

    Скориставшись простими механічними і хімічними способами видалення захисного плівкового покриття з вікон, ви зможете досягти бажаного результату, не докладаючи особливих зусиль. Однак слід пам’ятати, що подібна робота не терпить поспіху, і при її виконанні не варто забувати про техніку безпеки.

    Пройшли літні спекотні дні … Сяюче дзеркальним блиском вікно вашої кімнати стало замість цілющої прохолоди приносити неприємності? опустив долу листочки улюблений фікус? стала тільки до обіду прокидатися і щебетати улюблена канарка? а все від того, що в будинку стало недостатньо світла! чудо технологій-найтонша сонцезахисна плівка, яка рятувала вас влітку від гнітючої спеки, з приходом осені стала проявляти свої негативні властивості.

    Світлопропускання крізь пластикове вікно знизилося на 20-30%. Пора задуматися про те, як зняти плівку з пластикових вікон без шкоди для пвх профілю і при цьому, не подряпати скло…

    способи зняття світлозахисної плівки

    Негативні якості сонцезахисних плівок починають проявляти себе в осінньо-зимовий період. І пов’язані вони з тим, що коефіцієнт світлопропускання у цих плівок становить 90% — 5%. Виробники рекомендують зняти плівку з пластикового вікна на зимовий період. І роблять вони це не для збільшення обсягів продажів, а для попередження нарікань на свою адресу з боку споживачів, які купуючи і наклеюючи світловідбиваючу плівку, неуважно читали інструкцію.

    Переважна більшість сонцезахисних (дзеркальних) плівок в даний час наклеюється на пластикове вікно «мокрим» способом – з використанням мильного розчину. А ось склад клею — в більшості випадків, залишається комерційною таємницею виробника.

    Можна лише констатувати – будь-який солідний виробник прагне до того, щоб клей був якісним і стійким до впливу уф-променів, атмосферних опадів, перепадів температур і механічних впливів.

    Саме ці властивості клею і створюють для деяких домашніх умільців, успішно впоралися з проблемою якісного наклеювання плівки, непереборні перешкоди, коли приходить термін позбутися від неї.

    З усіх придуманих способів, за винятком звернення до фірми-виробника з питанням: який розчинник використовувати для виробленої вами сонцезахисної плівки що б зняти її?

    А ця інформація зазвичай розміщується на упаковці плівки солідних і перевірених фірм з нідерландів, німеччини або франції.

    У 90% + продукції фірм регіону південно-східної азії, або взагалі не вказують марку розчинника, або розміщують цю інформацію зашифрованою, в не піддаються російському розуму ієрогліфах, в переліку технічних характеристик.

    Народні умільці придумали 3 основних способи як зняти плівку:

    • відмочування;
    • розігрів;
    • використання розчинників.

    відмочування світловідбиваючих плівок

    Якщо плівка наклеюється на скло пластикового вікна за допомогою водного розчину з додаванням пар (поверхнево-активних речовин) то логічно припустити, що клей, використаний виробником, є водорозчинним.

    Найпростішим буде старий метод відмочування.

    Для цього вам будуть потрібні:

    • бавовняна або напівсинтетична тканина, яка за розмірами повністю відповідає розмірам віконного скла;
    • пульверизатор;
    • поролоновий малярний валик;
    • таз для розчину з пар;
    • будівельний скребок зі змінними лезами;