article 716

17

20 мм. Сміття після обробки приберіть звичайним пилососом а пил, що залишився підітріть вологою ганчіркою і дайте поверхні висожнуть перед ремонтом. Після висихання поверхня готова до ремонту.

Хитрість! якщо приміщення нежитлове, тріщини рекомендовано перевіряти на можливу подальшу деформацію. Для цього, тріщини в стягуванні підлоги заклеюють поверх листами паперу і залишають на деякий час. Якщо лист розірвало, виходить тріщина продовжує розширюватися і ремонт вимагає більш важкого підходу.

ремонтуємо великі тріщини

Не дарма тріщина є одним з найважчих пошкоджень стяжки, тому ремонт тріщин в стягуванні підлоги потрібно робити тут і зараз. Якщо на це вчасно не звернути увагу, то швидше за все вона буде рости, що призведе до неможливості ремонту і доведеться робити нову стяжку.

Що б усунути тріщини в стягуванні підлоги потрібно докласти не мало витрат, як фінансових, так і фізичних. Тому рекомендуємо вам дотримуватися всі вище описані технології і чітко їм слідувати, тоді відремонтований підлогу прослужить вам довгий час і не доведеться знову братися за його ремонт.

Висновок

що б уникнути ремонтних робіт після висихання, достатньо лише дотримуватися технологію укладання стяжки. Підіб’ємо підсумок: в першу чергу дотримуємося пропорції суміші. Надлишок води 100% дасть нам тріщини на висохлому підлозі. Підготовка підстави те ж відіграє велику роль. Якщо воно буде вбирати вологу-стяжку в будь-якому випадку потрібно буде армувати.

І найголовніше! не потрібно прискорювати висихання розчину шляхом штучних протягів або прогрівання кімнати. При таких діях волога нерівномірно і швидко випаровується, від цього так само з’являться тріщини.

Запам’ятайте!

Стяжка на підлозі повинна висохнути сама, поступово і при рівній температурі. Якщо ж погода на вулиці спекотна або навпаки вітряна її потрібно буде змочувати, тим самим захищаючи від швидкого висихання. Для здійснення даного процесу, в основному застосовується волога мішковина.

Дотримуючись цих простих правил при заливці стяжки тріщин у вас на підлозі не буде ніколи

відео інструкція

Опис приготування джему:

  1. ягоди гарненько промиваємо і сушимо;
  2. коли вода закипить, опускаємо на 2 хвилини в воду, витягаємо з ємності, розтираємо за допомогою ступки;
  3. перетерті ягоди кладемо в ємність, поступово досипаємо цукор і доливаємо воду. Періодично помішуємо, на невеликому вогні все вариться до повної готовності;
  4. коли вміст буде зменшено в 2 рази і загусне, бачимо що желе готове;
  5. приготований джем зі смородини на зиму перекладаємо в стерильні банки, прикриваємо кришками і стерилізуємо (1 л. — 15 хвилин, 0,5 л. – 10 хвилин). Такий десерт можна зберігати вдома.

Використовуючи цей простий метод, ви можете зробити заготовки на зиму, такі ласощі завжди буде любимо вашими близькими.

Метод приготування в мультиварці

Інгредієнти:

  • червона смородина-1 кг;
  • цукор-500-700 гр.

Як приготувати джем з червоної смородини на зиму в мультиварці:

  1. ягоди очистити від гілок, добре вимити, поварити 1-2 хвилини, добре перетерти потім закласти в ємність мультиварки;
  2. ягоди з цукром добре перемішати і засипати в ємність;
  3. поставити мультиварку в режим «випічка», почекати, поки джем закипить, далі виставити мультиварку в режим «гасіння», готувати 40 хвилин;
  4. через 15 хвилин ретельно перемішуємо масу.
  5. готове ласощі виливаємо в банки і закочує.

Як зробити желе з червоної смородини на зиму без варіння

Правильно приготоване желе на зиму без варіння — це джерело різноманітних вітамінів і смаків. Цей продукт є хорошою підтримкою восени, взимку, тому що готується без застосування теплообробки.

Інгредієнти:

  • сік смородини — 1 літр;
  • цукор-5 склянок.

Як правильно приготувати:

  1. беремо тільки стиглі і чисті ягоди;
  2. з ягід вичавлюємо сік, використовуючи соковижималку або м’ясорубку, потім додаємо цукор;
  3. перемішуємо цукор з ягодами, важливо, щоб цукор розтанув повністю.

Наш желеподібний джем з стиглої червоної смородини на зиму вже готовий! перекладаємо приготоване желе в чисті, приготовані раніше стерильні банки, краще невеликі, стерилізуємо на водяній бані протягом двадцяти хвилин.

Неварене желе добре використовувати при застуді. Буквально за кілька секунд з нашого ласощі можна приготувати корисний, вітамінний морс.

Господині на замітку

Якщо ви хочете, щоб джем з червоних ягідок смородини на зиму вийшов гарний на вигляд і правильної консистенції, варити його потрібно в спеціальному посуді. Для приготування краще підійдуть широкі тази або каструлі, де волога буде випаровуватися швидше.

Важливо врахувати: чим порція менше, тим легше її варити і перемішувати. За один прийом використовуємо не більше чотирьох кілограм. Дуже важливо врахувати необхідну кількість цукру.

Якщо всипали занадто багато цукру, він зіпсує смак ягід, тому співвідношення цукру до фруктів має бути меншим.

Щоб желе не пригоріло на дно, його треба постійно помішувати. Слідкуйте за тим, щоб він кипів злегка, для цього потрібно регулювати вогонь, важливо стежити за температурою.

Джем зі смородини на готовність можна перевірити так:

  • провести дерев’яною ложкою по масі, торкаючись дна, при цьому краю не повинні змикатися відразу;
  • наповнити ложку ласощами, остудити і перевернути верх дном. Якщо з ложки стікає-проварюємо ще, відпав від ложки – він готовий;
  • наливаємо в десертне блюдо, якщо джем не розтікається – все вийшло.

Приємного апетиту!