Переробка квартири з дивовижною кухнею

5

Дизайнер катерина бурдіна @burddesign оформила інтер’єр для молодої пари, який замовники побачили тільки після закінчення всіх робіт.

Ми попросили дизайнера поділитися особливостями «роботи наосліп» і розповісти, як вдалося всього за 2 місяці при обмеженому бюджеті перетворити похмуру квартиру з двома балконами в світле і функціональний простір, і яка реакція була у замовників, коли вони вперше побачили оновлений інтер’єр.

Фото: @burddesign

1 —&>- ремонт квартири необхідно було закінчити в стислі терміни, — розповідає катерина. — замовники чекали появи первістка, тому необхідно було вкластися в 2,5 місяці і 1,2 млн рублів, включаючи чорнові матеріали і оплату роботи бригади.

Основною особливістю проекту було те, що ми обговорили загальну концепцію, максимальний бюджет і терміни робіт, господарі залишили нам ключі і не з’являлися в квартирі до закінчення ремонту. Майбутнім батькам краще уникати хвилювань, а будівництво — це завжди стрес.

Фото: @burddesign

Нам була надана повна свобода дій, і робота почалася. Кінцева картина була неясна ні нам, ні замовникам. І це було дуже цікаво!

Дивовижна планування кухні

Колись в квартирі площею всього 39 кв.м було цілих три балкони, два з них-в кухні. Вона-то і постраждала в першу чергу від угод з нерухомістю попереднього власника. Йому здалося, що балконів забагато, і велика лоджія була продана сусідові.

Планування квартири до і після ремонту. Фото: @burddesign

З фасаду будівлі все виглядало пристойно, а ось в кухні через скляні двері було видно цегляну стіну. Я вперше зіткнулася з таким рішенням. Вихід, звичайно, був знайдений.

Ми частково заклали довжину проданого отвору на глибину нижніх шаф гарнітура. У решті частини була облаштована ніша з ящиками і полицями. Це додало кухні функціональності, а недолік приміщення перетворився на гідність.

Фото: @burddesign

У маленькій кухні залишався ще французький балкон. Двері з непрозорою нижньою частиною замінили панорамним склінням і демонтували дверний отвір між кухнею і коридором. Невелика кухня наповнилася світлом і повітрям!

Фото: @burddesign

Обідній стіл спочатку розташовувався біля стіни. Завдяки новому плануванню вдалося організувати затишну обідню зону, що складається з круглого столу з двома стільцями і кушетки. Атмосфера відразу стала якоюсь доброю і теплою.

Фото: @burddesign

Замовникам дуже хотілося розмістити в кухні диван, для якого не знайшлося місця в оновленій спальні. Стандартні моделі не вписувалися в кімнату ні за стилем, ні за габаритами. Ми підібрали альтернативний варіант-елегантна кушетка «дінс» в тканині штучна шерсть від диван.ру відмінно доповнила інтер’єр.

Фото: @burddesign

Ця кушетка — моя велика улюблениця. Знімні чохли легко стираються в машині, колір ніжок, тип і колір тканини можна підібрати на свій смак. Я дуже уважно підходжу до вибору тканини, щоб готовий виріб виглядало максимально виграшно.

Фото: @burddesign

— до речі, кушетка була куплена ще до початку ремонту, — продовжує дизайнер. — коли я вперше знайомлюся з простором майбутнього проекту, то, як правило, вже бачу всі ключові кінцеві точки.

Фото: @burddesign

Звичайно, в процесі роботи над проектом вносяться незначні зміни, але в підсумку все виходить саме так, як я уявляла собі на початку шляху. Ось і ця кушетка була придбана ще на етапі планування інтер’єру. І вже до неї ми підбирали плитку на фартух і текстиль.

Фото: @burddesign

Фартух монтували прямо на стільницю, щоб не довелося встановлювати пристінний бортик. Завдяки подібним прийомам простір візуально виглядає дорожче, ніж воно є насправді. Я вважаю, що економія під час ремонту — не привід створювати застарілий несмачний інтер’єр.

Фото: @burddesign

При замовленні кухні у мене виникла ідея переграти традиційну глибину поворотної секції для зберігання келихів. Замірник сказав, що шафа маленької глибини буде незручним. Але ж кухня проектувалася для конкретної сім’ї і не зобов’язана бути зручною для інших. Ідеальної формули просто немає. Тепер це романтичне відділення, де завжди красиво!

Облаштування спальні

До ремонту кімната служила одночасно і спальнею, і вітальнею. Ми зробили її ізольованою і обладнали вбудовану шафу для одягу та постільної білизни. Приміщення стало набагато ергономічніше. У попередньому варіанті доводилося зберігати всі речі в гардеробній, яка знаходиться в передпокої. Погодьтеся, це не дуже зручно.

ліжко «шерона sherst beige» від диван.ру з м’яким узголів’ям зі штучної вовни була першим предметом меблів, купленим для проекту. Мені здається, якби вона вміла висловлювати свої почуття, то зайняла б перше місце в бажанні швидше переїхати (сміється).

Через темно-сірих шпалер на стінах і червоної цегли всередині лоджії кімната виглядала занадто темно і похмуро. Потрібно додати природного і штучного освітлення, зробити спальню світлою і легкою. Тому на стіні поруч з ліжком повісили бра, які роблять обстановку приємною і розслаблюючій.

Спальня і лоджія до переробки. Фото: @burddesign

Ми не переробляли все з нуля, але дуже багато замінили і освіжили. Наприклад, паркетну дошку в спальні зберегли, а меблі, обробку стін, лоджії, двері і освітлення поміняли повністю.

Простір оформили в білих і бежевих тонах, кімнату «одягли» в світлі шпалери з квітковим малюнком — стало затишно і світло.

Фото: @burddesign

На кожен свій проект я підсвідомо переношу потребу в сонячних променях. Мені здається, в світлому приміщенні відразу з’являється відчуття легкості, комфорту, якоїсь безтурботності.

Масштабна переробка у ванній

Одним з найбільш проблемних приміщень стала ванна. Через неправильно зробленої гідроізоляції стіни і підлогу постійно відволожувалися, що призвело до утворення грибка і часткового руйнування.

Фото: @burddesign

Пошкоджену стіну було вирішено демонтувати і звести нову. Висоту стелі збільшили на 30 см до початкових 2,88 м.стару плитку коричневого кольору замінили світлою під мармур, змінили розстановку сантехніки, окремо стоїть унітаз поміняли на інсталяцію.

Фото: @burddesign

— у стіні ванної на прохання господині облаштували нішу. Довелося частково закласти стіну, при цьому загальна довжина кімнати скоротилася на 13 см, але ж мрії замовників повинні збуватися! — каже катерина.

— майже в кожному проекті один пункт залишається незмінним-клієнти просять організувати місця для зберігання в санвузлі, причому, чим більше, тим краще. У більшості випадків, вибираючи між полками і нішами, я завжди віддаю перевагу другі. Це зручно і не доводиться обмежуватися типовими варіантами відкритих полиць, які є у продажу.

Фото: @burddesign

Гарний інтер’єр зробити непросто, — підводить підсумок дизайнер. — але ще складніше, коли бюджет обмежений і вибір прекрасного теж. У цьому проекті вдалося не тільки перетворити темну квартиру в світлу і затишну, але і максимально збільшити функціональність кожного квадратного метра. Тут немає жодного випадкового рішення, тільки продумані.

Фото: @burddesign

А найбільшою нагородою стали навіть не високі оцінки колег та інтер’єрних видань, а емоції господарів квартири, коли вони вперше побачили оновлену квартиру: «як же в нашому домі круто!»вони залишилися повністю задоволені проектом. Сподобалося навіть кішці, вона була рада повернутися додому і відразу освоїлася в новій обстановці.

Автор