Готувати можуть всі: 5 ресторанних шедеврів за 20 хвилин

9

Вам хочеться балувати свою сім’ю ситними обідами і апетитними вечерями, але часу катастрофічно не вистачає? пропонуємо 5 рецептів приголомшливо смачних страв з неймовірно красивою і вишуканою подачею. Готувати вдома, як в ресторані, може кожен! особливо це легко з шефмаркет.

готуйте вдома, як в ресторані

1. Сирний суп на курячому бульйоні з беконом і часниковим багетом

Ситне перша страва — джерело сил для нашого організму. Порадуйте своїх любимихвкуснейшим сирним супом на курячому бульйоні з беконом і часниковим багетом, на приготування якого у вас піде всього 20 хвилин!

сирний суп на курячому бульйоні з беконом і часниковим багетом

Інгредієнти

  • паста сирна чеддер — 200 г
  • часник свіжий — 1 зубчик
  • морква свіжа — 100 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • багет французький — 1 шт.
  • бекон сирокопчений — 100 г
  • бульйон курячий — 600 мл
  • кріп свіжий — 5 г
  • масло рослинне — 4 ст. Ложки
  • сіль харчова — за смаком

Приготування

Розігрійте духовку до 180°с.цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Часник роздушіть, очистіть і нарубати дрібно.

наріжте цибулю, дрібно нарубати часник

Кріп разом зі стеблами нарубати дрібно. У миску покладіть часник, кріп, влийте 3 ст.ложки соняшникової олії, посоліть і перемішайте. Багет розріжте уздовж навпіл, змастіть часниковим маслом з боку зрізів, викладіть на деко зрізами вгору і запікайте в розігрітій духовці 10 хвилин.

багет змастіть часниковим маслом і запікайте 10 хвилин

Бекон наріжте поперек смужками шириною 1 см.у великому сотейнику розігрійте 1 ст. Ложку соняшникової олії і обсмажте бекон, помішуючи, на середньому вогні 2 хвилини до золотистої скоринки. Викладіть бекон на серветку для видалення зайвого жиру, сотейник збережіть.

у сотейнику обсмажте бекон до золотистої скоринки

У сотейнику, в якому смажився бекон, обсмажте, помішуючи, цибулю і соломку моркви на середньому вогні 3 хвилини.

у тому ж сотейнику обсмажте цибулю і моркву

У сотейник до овочів влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 5 хвилин.

залийте обсмажені овочі курячим бульйоном

У сотейник з супом влийте сирну пасту чеддер, досолити за смаком, перемішайте і варіть 1 хвилину.

у сотейник з супом влийте сирну пасту

Розлийте суп по тарілках, зверху викладіть обсмажений бекон і подавайте з часниковим багетом.

2. Гречана локшина вок c кальмарами, гливами і овочами стир-фрай

Якщо за вікном негода або настрій на нулі, потрібно терміново з’їсти що-небудь смачненьке. Наприклад, гречану локшину вок c кальмарами, вешенками і овочами стір-фрай. Незвичайний смак цієї страви підвищить життєвий тонус, і на душі відразу стане тепліше-перевірено!

гречана локшина вок з кальмарами, вешенками і овочами стір-фрай

Інгредієнти

  • кальмари — тушка) — 3 шт.
  • соус тэрияки натуральний — 100 мл
  • кінза свіжа — 10 г
  • масло кунжутне — 20 мл
  • перець чилі міні, червоний — 1 шт.
  • гриби гливи — 60 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • капуста білоголова свіжа — 100 г
  • морква свіжа — 50 г
  • гречана локшина соба — 150 г
  • сіль харчова — за смаком
  • олія оливкова — 1 ч. Ложка

Приготування

Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин. Відкиньте локшину на друшляк і збризніть оливковою олією.

відваріть локшину в підсоленій воді

Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Капусту наріжте тонкою соломкою.

наріжте цибулю і капустуу глив зріжте коріння, гриби розберіть (великі гриби розріжте уздовж навпіл). Перець чилі розріжте уздовж, звільніть від насіння і відріжте 2 тонкі пластинки (або більше — для більшої гостроти).

гриби розберіть, відріжте 2 тонкі пластинки перцю чилі

Кальмарів наріжте невеликими скибочками.

кальмарів наріжте скибочками

Розігрійте в сковороді кунжутне масло і обсмажте цибулю, капусту і соломку моркви, помішуючи, 1 хвилину на сильному вогні. Додайте кальмарів, гливи, перець чилі і смажте 2 хвилини, періодично помішуючи.

обсмажте на кунжутному маслі овочі і кальмарів

У сковороду до овочів влийте соус теріякі, додайте відварену локшину, зменшіть вогонь до слабкого, перемішайте і прогрійте 1 хвилину.

до овочів влийте соус теріякі, додайте відварену локшину

Листочки кінзи відокремте від стебел. Розкладіть локшину з кальмарами і овочами по тарілках, прикрасьте листочками кінзи і подавайте.

перед подачею прикрасьте листочками кінзи

3. Яловичі стейки в приправі чімічуррі і паста птітім у вершковому соусі грейві з маслинами і в’яленими томатами

Після насиченого подіями дня приємно спокійно і неквапливо повечеряти в колі сім’ї. Вам не доведеться провести біля плити весь вечір: приготуйте стейки в приправі чімічуррі і пасту птітім в соусі вершковий грейві з маслинами і в’яленими томатами за третину години і насолоджуйтеся відпочинком і дивовижним смаком чудової страви!

яловичі стейки в приправі чімічуррі

Інгредієнти

  • соус вершковий грейви — 150 г
  • суміш спецій «аргентинська» — 10 г
  • петрушка свіжа — 5 г
  • томати вялені — 15 г
  • маслини без кісточок — 30 г
  • птитим — 200 г
  • яловичина (м’якоть, маринована за класичним рецептом) — 300 г
  • сіль харчова — за смаком
  • олія оливкова — 1 ч. Ложка

Приготування

Розігрійте духовку до 180°c. Відваріть птитим в киплячій підсоленій воді протягом 15 хвилин. Відкиньте птітім на друшляк, потім поверніть назад в каструлю і збризніть оливковою олією.

відваріть птітім в киплячій підсоленій воді

Яловичину розріжте на 2 стейки, перекладіть в миску, натріть приправою «аргентинський гриль» і полийте 3 ст.ложками оливкової олії.

яловичину розріжте на стейки, натріть приправою

Розігрійте в сковороді 1 ст.ложку оливкової олії і обсмажте м’ясо разом з маринадом 30 секунд на сильному вогні з одного боку, переверніть і смажте ще 30 секунд з іншого боку.

обсмажте м’ясо разом з маринадом на сильному вогні

Перекладіть м’ясо на деко і поставте запікатися в розігріту духовку на 10 хвилин.

поставте м’ясо запікатися

Маслини наріжте тонкими кільцями. В’ялені томати наріжте тонкою соломкою. Листочки петрушки відокремте від стебел і нарубати дрібно (залиште пару листочків петрушки на прикрасу).

наріжте маслини і томати, дрібно нарубати петрушку

У каструлю до відвареного птітіму влийте вершковий соус грейві, додайте нарізані маслини і в’ялені томати, нарубану петрушку, перемішайте і прогрійте 1 хвилину.

до відвареного птітіму додайте соус грейві, нарізані маслини, томати, нарубану петрушку

Яловичі стейки наріжте скибочками. Розкладіть птітім в соусі по тарілках, поруч викладіть скибочки яловичини, прикрасьте листочками петрушки і подавайте.

перед подачею прикрасьте блюдо листочками петрушки

4. Теплий салат з індичкою, цукіні на грилі, сиром фета і помідорами черрі з оливковою заправкою

Якщо душа просить чогось ситного, але легкого, приготуйте салат, який цілком може виступати як повноцінне блюдо. І не хвилюйтеся, що він кому-небудь не сподобається: перед тарілочкойтеплого салату з індичкою, цукіні на грилі, сиром фета і помідорами черрі з оливковою заправкою не встоїть ніхто!

теплий салат з індичкою, цукіні на грилі, сиром фета і помідорами черрі з оливковою заправкою

Інгредієнти

  • кабачки цукіні свіжі — 250 г
  • томати свіжі черрі червоні — 40 г
  • лук червоний (80-100 м) — 1 шт.
  • оцет винний білий — 10 мл
  • відновлений сік лимона — 5 мл
  • сир фета — 50 г
  • часник свіжий — 2 зубчики
  • індичка (грудка) — 360 г
  • салат айсберг — 105 г
  • шпинат — 60 г
  • петрушка — 10 г
  • сіль харчова — за смаком
  • олія оливкова — 5 ст. Ложок
  • перець чорний мелений — за смаком

Приготування

Розігрійте духовку до 180°с.індичку розріжте уздовж навпіл, посоліть, поперчіть і змастіть оливковою олією з обох сторін. Розжарити сковороду-гриль і обсмажте індичку 2 хвилини на сильному вогні з одного боку, переверніть і смажте ще 2 хвилини з іншого боку, потім перекладіть індичку на деко і поставте запікатися в розігріту духовку на 8 хвилин. Сковороду збережіть.

обсмажте індичку на сильному вогні і поставте запікатися

Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями, перекладіть в чисту миску, влийте оцет, перемішайте і залиште маринуватися на 5 хвилин.

замаринуйте цибулю

Цукіні розріжте поперек навпіл, кожнуПоловинку наріжте уздовж скибочками товщиною 3 мм.

наріжте цукіні тонкими скибочками

Сковороду-гриль, в якій смажилася індичка, змастіть двома краплями оливкової олії і обсмажте цукіні 1,5 хвилини на сильному вогні з одного боку, переверніть і смажте ще 1,5 хвилини з іншого боку. Перекладіть цукіні в глибоку миску.

обсмажте цукіні на сильному вогні

Листочки петрушки відокремте від стебел і нарубати дрібно. Часник роздушіть, очистіть і нарубати дрібно. Для заправки в окрему миску влийте 4 ст. Ложки оливкової олії, лимонний сік, додайте часник, петрушку, посоліть, перемішайте за допомогою віночка і влийте заправку в миску до обсмажених цукіні.

зробіть заправку і влийте її в миску до обсмажених цукіні

Листя салату айсберг нарвіть руками крупно. Помідори черрі розріжте навпіл. У шпинату відріжте коріння.

помідори розріжте навпіл, у шпинату відріжте коріння

Індичку наріжте тонкими скибочками. У миску до цукіні додайте айсберг, шпинат, помідори черрі, індичку, мариновану цибулю і перемішайте. Розкладіть салат по тарілках, зверху крупно покришите сир фета і подавайте.

розкладіть салат по тарілках, зверху крупно покришите сир фета

5. Бананові панкейки з фундуком і згущеним молоком

Не вірите, що за 20 хвилин можна створити справжній кулінарний шедевр? тоді спробуйте приготувати панкейки з фундуком і згущеним молоком, і ви будете приємно здивовані цим приголомшливим рецептом!

бананові панкейки з фундуком і згущеним молоком

Інгредієнти

  • цукор білий — 50 г
  • яйця курячі харчові-3 шт.
  • розпушувач — 5 г
  • молоко згущене — 100 г
  • фундук — 15 г
  • молоко (3,5%) — 200 мл
  • борошно пшеничне — 150 г
  • банан свіжий (180-240 г) — 1 шт.
  • олія оливкова — 0,5 ч. Ложки
  • сіль харчова — за смаком

Приготування

Банан очистіть і наріжте кружальцями (залиште пару кружечків на прикрасу), перекладіть в миску і розімніть в пюре за допомогою вилки.

банан очистіть, наріжте кружальцями і розімніть в пюре

Яйця розділіть на білки і жовтки, жовтки перекладіть в миску до бананового пюре, білки — в чисту миску. У миску до бананового пюре з жовтками всипте цукор і збийте віночком до однорідної консистенції.

до банановому пюре додайте жовтки, всипте цукор і збийте до однорідної консистенції

В миску до банановому пюре просійте через сито борошно і розпушувач, влийте 150 мл молока і ретельно перемішайте.

у пюре додайте борошно, розпушувач, молоко і ретельно перемішайте

Білки збивайте міксером на максимальній швидкості протягом 1,5 хвилин до м’яких піків. Збиті білки перекладіть в миску до тесту і акуратно перемішайте, кожен раз піддягаючи суміш лопаткою знизу вгору.

додайте в тісто збиті білки

Змастіть сковороду двома краплями оливкової олії, вилийте ополоником тісто так, щоб вийшли панкейки діаметром 8-10 см, і смажте на середньому вогні 1 хвилину з одного боку, переверніть, зменшіть вогонь до слабкого і смажте ще 1 хвилину з іншого боку.

смажте панкейки на сковороді

Фундук нарубати крупно (залиште пару цілих горіхів на прикрасу).

крупно нарубати фундук

Розкладіть панкейки по тарілках, посипте нарубаним фундуком, полийте згущеним молоком, прикрасьте кружечками банана і цілим фундуком і подавайте.

перед подачею прикрасьте панкейки рубаним фундуком, шматочками банана і полийте згущеним молоком

Приготувати всі ці страви простіше простого з шеф-кухарем. Вам не доведеться витрачати час на супермаркети і забивати холодильник стратегічними запасами.шефмаркет все продумав за вас: ви вибираєте блюдо на сайті, а ми привозимо вам необхідні інгредієнти на потрібну кількість порцій, а також докладний покроковий фоторецепт.

Проведіть час в колі сім’ї, із задоволенням і без зайвого сміття на кухні — сшефмаркет. Ми привозимо свіжі продукти і покрокові рецепти — ви готуєте легко і без клопоту, як справжній шеф-кухар. Навіть якщо ви новачок на кухні і не робили нічого складніше яєчні! щотижня-4 нових меню! у кожному — 15 страв на вибір. Можна замовити від 3 до 9 страв.