Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

22

Калорійність: не вказана
Час приготування: не вказано

Темою сьогоднішнього покрокового фото-рецепта будуть баклажани як гриби на зиму. У свій час, я дуже не любила синенькі і всіляко намагалася уникати їх готування. Навіть не знаю, чому це зі мною відбувалося, начебто ніяких історій не пригадую, але от не було таких овочів в списку інгредієнтів моїх страв і все! кілька років тому мама приготувала на зиму смачну закуску з баклажан і передала нам баночку цієї смакоти. Я, по правді кажучи, була в повній впевненості, що це гриби, тому що смак у закуски був просто чарівний – гострий, пряний ароматний! після того, як баночка закуски була з’їдена, я подзвонила мамі дізнатися рецептуру – ви не уявляєте моє здивування, коли я дізналася, що основний інгредієнт, так сподобалася мені консервації – баклажани.

Зате з тих пір я переглянула своє ставлення до цього овочу і навчилася готувати багато нових страв, до складу яких входять синенькі. Наприклад, .

Тепер таку закуску я роблю сама, ще й роздаю поради по її готуванні всім, хто спробував цю смакоту.

Взагалі-то і готувати її нескладно, тому, що технологія консервування не передбачає процес стерилізації, потрібно тільки підготувати баклажани, просолити, потім проварити в маринаді. Потім прожарити в рослинному маслі, змішати з часником і гострим перцем і перекласти по банках. Як бачите, нічого складного в цій заготівлі немає. Тому її легко зробити, навіть не маючи достатнього досвіду в кулінарній справі.
Інгредієнт:
— плід баклажана (технічної зрілості) – 1 кг.,
— сіль кухонна не йодована-1 ст. Л. (з гіркою),
– вода-1 л.,
— рослинна очищена олія – 100 мл.,
— перець пекучий-0,3 стручка,
— часник-4 часточки,
— оцет столовий (9%) — 70 мл.

Рецепт з фото крок за кроком:



Плоди баклажана повинні бути в міру зрілими, від цього залежить їх смак, і консистенція в готуємо вигляді. Промиваємо плоди, зрізаємо плодоніжки і ріжемо їх скибочками шириною 1-1,5 см.далі розрізаємо кожну скибочку ще на 4 частини.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Тепер перекладаємо нарізку в таз і заливаємо її сольовим розчином (на літр води розводимо по одній столовій ложці солі) і залишаємо їх на годину, щоб остаточно прибрати всю гіркоту.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Далі промиваємо баклажани проточною водою і віджимаємо від вологи.
У каструлю вливаємо по нормі воду(1 літр), всипаємо сіль(1 ст.л.) і як тільки закипить, додаємо оцет (70 мл). В отриманий розсіл кладемо підготовлену нарізку, і як тільки знову почне кипіти розсіл, засікаємо три хвилини.
Після цього баклажани шумівкою виймаємо з маринаду.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Після кладемо баклажани в сотейник з розпеченим маслом, в якому обсмажуємо їх близько 5 хвилин. Обов’язково перемішуємо, щоб не пригорали.
Далі додаємо чищений і подрібнений часник і дрібно порізаний пекучий перець.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Перемішуємо овочі і смажимо ще хвилину.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Потім перекладаємо закуску в сухі (стерилізовані) банки і тут же закриваємо кришками.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Обов’язково вкутуємо ковдрою, щоб зберегти тепло. Після виносимо баночки для подальшого тривалого зберігання.
Перевернутому вигляді і зберігаємо так до повного охолодження.

Баклажани приготовані як гриби-дуже смачна закуска. При правильній рецептурі і технології приготування їх майже неможливо відрізнити від справжніх лісових грибів. Спробуйте один з варіантів самі і почастуєте друзів, і ви дізнаєтеся, чи зможуть вони здогадатися, що їдять синенькі? такі заготовки дуже популярні на новорічному столі, але радимо вам приготувати побільше, так як вони швидко з’їдаються.

Здрастуйте, дорогі господині! теплий вам осінній привітик!

Сьогодні ми будемо закривати баклажани, щоб при цьому за смаком вони були схожі на грибочки.

У нас є кілька перевірених рецептів, які допоможуть вам приготувати цей овоч дуже смачно.

Щоб взимку можна було відкрити баночку до смаженої картопельки, і з задоволенням з’їсти!

баклажани як гриби з часником-швидко і смачно

Це класичний рецепт, дуже простий, без зайвих хитромудрих інгредієнтів. Як правило, він вдається у всіх господинь, «синенькі» виходять запаморочливо смачними.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Інгредієнти

  • баклажани — 1,5 кг
  • гострий стручковий перець — за смаком і бажанням
  • кріп-1 пучок
  • часник-2 головки
  • масло рослинне — 80 мл
  • оцет 9% — 70 гр
  • сіль-1,5 ст. Ложки

Приготування

Сині овочі добре миємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо їх кубиками.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Візьміть велику каструлю, наповніть її до половини водою і поставте на вогонь.

Як тільки вода закипить всипте нарізані баклажани. Варіть їх 5 хвилин, періодично помішуючи вміст. Вони відразу ж спливають, тому не давайте їм просто плавати на поверхні, за допомогою ложки притапливайте їх і помішуйте, щоб верхні шари йшли вниз, інакше вони залишаться сируватими.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Під час варіння вода потемніє, так і повинно бути. Так само під час варіння з них вийде вся гіркота, властива цьому овочу.

Баклажани повинні стати візуально напівпрозорими, це говорить про те, що вони готові.

Зіллємо воду через друшляк і дамо їй добре стекти.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Готуємо заправку для баклажанів

Поріжте кріп. Часник теж наріжте досить дрібно, через прес краще не тиснути, шматочками він буде красивіше виглядати.

На цьому ж етапі можна додати дрібно нарізані гострий перчик, якщо любите гостріше.

Змішайте всі складові, заправте маслом, посоліть і поперчіть.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Заправте овочі цією сумішшю і обережно перемішайте, вони дуже м’які і легко можуть перетворитися в кисіль, якщо заважати занадто сильно.

Дайте майбутній закусці постояти хвилин десять, щоб добре просочилася.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Цієї кількості вистачить на 3 банки по 500 гр.

Розкладіть закуску по сухим стерилізованим банкам, приминаючи її ложкою щільніше. Це потрібно, щоб повітря не потрапляло в банку.

Якщо десь вийшов пухирець повітря, просуньте до нього ручку від столової ложки. Бульбашка тут же вистрибне.

Повні банки накрийте кришками, але не закочуйте. Процес приготування ще не закінчений.
Допомоги солоної води. Потрібно приготувати сольовий розчин (50 г розчинити в літрі рідини), залити їм синенькі на 2 години.

Протягом зазначеного часу баклажани пускають сік, в якому міститься вся гіркота. Потім рідину необхідно злити і ретельно промити овочі у великій кількості чистої води. Це потрібно для того, щоб позбутися від зайвої солі, інакше може зіпсуватися смак готового блюда. Потім плоди треба викласти в сито і дати стекти рідини.

мариновані баклажани з цибулею

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Мариновані баклажани з цибулею

Для приготування страви потрібні наступні продукти (на 3 кг основного інгредієнта):

  • 3 головки часнику;
  • 0,15 л оцту;
  • 0,5 кг цибулі;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль.

Цей салат робиться в два етапи. Спочатку необхідно замаринувати цибулю. Він повинен просочитися, поки інші компоненти будуть готуватися. Необхідно нашаткувати його півкільцями і додати оцет. Відставити маринуватися.

Потім сині нарізати брусочками, прибрати гіркоту (будь-яким з описаних способів). Обсмажити овочі на олії до рум’яної скоринки. У ємність викласти баклажани, цибулю і подрібнений часник. Все перемішати. При необхідності досолити. Укласти в банки, закатати і укутати. Настояти кілька днів, щоб з’явився грибний смак.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

баклажани зі смаком грибів без стерилізації

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Заготівля зі смаком грибів без стерилізації

Приготування цієї закуски не займе багато часу і не завдасть клопоту. Процес відбувається без стерилізації. рецепт розрахований на 3 кг баклажанів:

  • часник-2 головки;
  • сіль — 5 ст. Л;
  • кріп-0,25 кг;
  • масло — 0,4 л;
  • оцет-200 мл;
  • 3 л води.

Налити воду в каструлю, додавши оцет і сіль. Поставити на плиту. Овочі очистити від шкірки, прибравши плодоніжки. Ретельно промити і нарізати кубиками розміром 2-3 см.коли розсіл почне кипіти, покласти баклажани. Після закипання варити 4 хвилини. Відкинути на друшляк і остудити.

Подрібнити часник і зелень кропу. Додати до баклажанів, полити олією. Все ретельно перемішати. При необхідності підсолити. Розкласти в банки, добре утрамбувати. Залишити в холодильнику на 6 годин. Якщо заготівля робиться на зиму, закатати і поставити в комору або льох.

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

швидкі баклажани як гриби

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Швидкі баклажани як гриби

Цей спосіб буде до смаку тим, хто віддає перевагу ароматні мариновані гриби. необхідні продукти на 3 кг основного інгредієнта:

  • часник — 2 головки;
  • лаврові листи — 8 шт.;
  • перець духмяний-10 шт.;
  • 2 середні цибулини;
  • гострий перець за смаком;
  • гвоздика — 5 шт.;
  • вода — 5 л;
  • рослинна олія — за смаком.

Компоненти розсолу на кожен літр води: 100 г солі; 60 г цукру і 100 мл оцту.

Овочі вимити, очистити і нарізати кубиками (як в попередньому рецепті). Відварити 5 хвилин у воді. Потім відкинути на сито, щоб зайва рідина пішла. Часник подрібнити в чеснокодавке, цибулю нарізати. У стерильні банки викласти шари баклажанів, цибулі та часнику. Покласти в кожну ємність гвоздику, запашний і гострий перець, лавровий лист.

У каструлю з водою додати сіль, оцет і цукор. Потім прокип’ятити маринад і розлити в банки. Остудити і прибрати в холодильник. Настояти 12 годин і подавати до столу, заправивши рослинним маслом.

Якщо заготовлювати блюдо на зиму, то необхідна стерилізація протягом, як мінімум, 1 години.

мариновані баклажани «а-ля грибочки»

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Баклажани» а-ля грибочки »

Овочі слід промити, видаливши плодоніжки. Потім нарізати півкільцями. Пересипати сіллю, щоб вийшла гіркота. Залишити на дві години, промити водою. На дно стерильної банки викласти нарізаний брусочками зубчик часнику, кілька лаврових листів і 5 горошин чорного перцю.

Приготувати маринад в пропорціях попереднього рецепта. Його кількість залежить від ваги баклажанів (на 1 кг овоча потрібно 1 л). Коли розсіл закипить, додати підготовлені інгредієнти і варити 5 хвилин. Розкласти продукт в банки і залити тим же маринадом. Закатати і укутати на деякий час. Зберігати в прохолодному місці.

заготівля з додаванням грибної приправи і майонезу

Баклажани як гриби рецепти швидко на зиму. Баклажани як гриби: ну дуже смачно! маринуємо до столу і закриваємо на зиму

Заготівля з майонезом

Баклажани з додаванням майонезу і грибний приправи готуються зі стерилізацією. Блюдо зовсім не відрізняється за смаком від справжніх грибів. 14 необхідні продукти:

  • баклажани-5 кг;
  • грибна приправа-1 пачка (80 г);
  • майонез-800 мл (жирність 67%);
  • цибуля-5 кг;
  • рослинна олія.

Баклажани промити, зняти шкіру і нарізати кубиками довільного розміру. Відварити 15 хвилин у воді з сіллю. Відкинути на сито. Коли рідина стече, обсмажити на маслі до скоринки. Смажені овочі скласти в каструлю.

Цибулю подрібнити і пасерувати до прозорості. Додати в каструлю. У ємність з овочами додати майонез і засипати грибну приправу. Все перемішати. Потім укласти салат в банки. Провести стерилізацію, в залежності від обсягу, мінімум 30 хвилин. Закатати, укутати ковдрою.

Існує безліч рецептів консервації баклажанів зі смаком грибів на зиму. Вибір господині визначається смаковими уподобаннями сім’ї.