article 188

116

Виключно корисний.

Користь риб’ячого жиру:

  • зменшення ризику розвитку серцево-судинних захворювань;
  • лікування депресії;
  • полегшення симптомів ревматоїдного артриту, виразкового коліту, псоріазу;
  • поліпшення стану шкіри, прискорення росту волосся.

Риб’ячий жир для схуднення регулює кількість інсуліну в крові. При зниженні інсуліну організм починає активно спалювати накопичені жири, а не вуглеводи для отримання енергії. Схуднення за допомогою риб’ячого жиру-омега 3 полягає в його впливі на поліпшення обмінних процесів в організмі, прискорення метаболізму. Доповнивши свій раціон омега 3, знижується рівень холестерину, а також покращує настрій.

Протипоказано приймати риб’ячий жир для схуднення при:

  • перевищенні по відношенню до допустимих норм в організмі вітаміну d і кальцію;
  • індивідуальної непереносимості і схильності до алергічних реакцій;
  • при підвищеній функції щитовидної залози;
  • при туберкульозі;
  • при наявності каменів в сечовивідних шляхах і нирках.

У період вагітності та лактації, а також при захворюваннях нирок, печінки, серцево-судинної системи перед початком застосування риб’ячого жиру необхідно проконсультуватися з лікарем.

Як приймати?


Переконавшись у відсутності протипоказань, можна почати приймати риб’ячий жир в капсулах для схуднення. Рекомендується приймати омега 3 три рази на день по 2 капсули (кожна по 15 мг) за один прийом. тривалість курсу не повинна перевищувати 1 місяць. Після цього необхідно зробити тримісячну перерву, потім знову повторити курс застосування риб’ячого жиру в капсулах. За рік кількість курсів не повинно бути більше трьох.

Приймати капсули омега 3 рекомендується не натщесерце, щоб уникнути розладу шлунка. Проносний ефект дають жири омега 3, які підвищують виділення жовчі. Не можна перевищувати показану дозування, оскільки риб’ячий жир має здатність збільшення дії прийнятих одночасно лікарських препаратів, трав та інших добавок. При передозуванні омега 3 в капсулах може викликати носові кровотечі, розлади стільця, нудоту. При застосуванні капсул омега 3 більше одного місяця може бути інтоксикація організму, викликана накопиченню в організмі вітаміну a, що міститься в маслі тріски і палтуса.

Який вибрати?


Існують певні критерії перевірки якості риб’ячого жиру для схуднення:

  • на упаковці повинна бути напис:» mercury tested», що означає перевірено на ртуть.
  • на упаковці має бути вказано вміст dha і epa, чим вище ці показники, тим краще.
  • краще, щоб на упаковці був напис » «pharmaceutical grade fish oil», що означає клінічну якість.
  • риб’ячий жир повинен бути з глибоководних риб. Деякі виробники використовують печінку фермерських риб, яка небезпечна тим, що в ній накопичуються токсини. Омега 3 з фермерських риб гіркувата на смак і має неприємний запах.
  • для перевірки домішок в капсулах омега 3 треба покласти його на добу в морозилку. Якщо капсули зберегли свою форму, колір і прозорість, значить вони хорошої якості, якщо побіліли, то їх якість низька.
  • риб’ячий жир в капсулах не повинен нічим пахнути і бути нейтральним на смак. Якщо добавка пахне рибою, значить вона низької якості або прострочена.

риб’ячий жир в капсулах і дієта


Для ефективного схуднення за допомогою риб’ячого жиру в капсулах необхідно дотримуватися збалансовану, низькокалорійну дієту. В меню дієти повинні переважати некрохмалисті овочі і несолодкі фрукти, нежирні молочні та кисломолочні продукти, м’ясо, птиця, риба. Цукор і сіль слід скоротити до мінімуму. Необхідно виключити зі свого меню для схуднення: смажені страви, жирне м’ясо, копченості, соління, маринади, солодощі, свіжу випічку, газовані напої і алкоголь. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше 3-4 годин до сну.

Меню дієти на тиждень (сніданок, обід, полуденок, вечеря):

Понеділок:

  • вівсяна каша з сухофруктами;
  • бульйон. Відварене куряче філе;
  • грейпфрут;
  • рибні котлети на пару. Салат «грецький».

Вівторок:

  • омлет;
  • зелений борщ. Парові котлети з яловичини;
  • зелене яблуко;
  • курячі рулетики. Салат з білокачанної капусти.

Середа:

  • гречана каша. Салат з тертої моркви;
  • суп-пюре з печериць. Хек, запечений в духовці;
  • стакан кефіру 1%;
  • сир, заправлений натуральним йогуртом.

Четвер:

  • сирний пудинг;
  • борщ. 2 шматочки житнього хліба;
  • томатний сік;
  • рис. Бефстроганов з телятини. Салат з огірків і помідорів.

П’ятниця:

  • мюслі;
  • крем-суп зі шпинату з сухариками. Тефтелі з телятини на пару;
  • стакан кислого молока;
  • печеня з кролятини з овочами.

Субота:

  • сирники;
  • окрошка. Філе індички на пару;
  • морквяний смузі;
  • відварене філе минтая. Салат»щітка».

Неділя:

  • сир, заправлений натуральним йогуртом із зеленню;
  • овочеве рагу. Запечений в духовці лящ;
  • яблучний сік;
  • молочний суп.

Для схуднення необхідно випивати по 2 капсули риб’ячого жиру після сніданку, обіду і вечері. Протягом дня рекомендується пити очищену воду без газу, не менше 1,5 літрів.

Результати

Приймаючи омега 3 в капсулах протягом місяця, а також дотримуючись низькокалорійну дієту можна позбутися від 4-5 зайвих кілограмів, в залежності від початкової ваги, індивідуальних особливостей організму, а також рівня фізичного навантаження.

Застосування омега 3 для схуднення буде найбільш ефективним для схуднення при збільшенні фізичної активності. Рекомендується гуляти пішки на свіжому повітрі на тривалі дистанції, займатися бігом, зарядкою, плаванням, фітнесом для позбавлення від зайвої ваги в короткі терміни.





Консерви, цукор, борошняні вироби, смажене, жирне, копчене.

Зразкове меню на день:

Сніданок: будь-яка каша , крім манної.
Обід: овочевий суп / щі, борщ; тушковане м’ясо з гарніром / риба / курка; сік або чай.
Полуденок: сир / йогурт або фруктовий / овочевий салат.
Вечеря: овочі тушковані / омлет; молочне блюдо.
На ніч: кефір.

Важливо!

  • не приймайте риб’ячий жир натщесерце, це призводить до розладів шлунково-кишкового тракту. Жири дуже різко активують виділення жовчі і послаблюють стілець.
  • риб’ячий жир слід вживати курсами: через кожні 20-25 днів слід робити перерву на 4-5 місяців.

Кому не можна приймати риб’ячий жир з метою схуднення

Увага! перед розрахунком дози проконсультуйтеся з лікарем.

Риб’ячий жир всім відомий, і багато його не любили ще в дитинстві. Проте цей продукт дуже корисний. До його складу входять речовини, без яких людський організм не може нормально працювати. Але ложками пити і давитися зовсім необов’язково, сьогодні він існує ще й у фірмі капсул.

Читайте в цій статті

користь і шкода риб’ячого жиру

Величезна користь продукту обумовлена його складом. Риб’ячий жир містить такі органічні кислоти, як масляну, капринову, стеаринову, пальмітинову і оцтову. Крім того, в ньому багато омега-3, омега-6 і омега-9, тобто альфа-олеїнової, арахідонової, лінолевої і олеїнової.

Також продукт багатий вітамінами а, е і д, мікроелементами, а саме: фосфором, бромом, селеном, калієм, цинком, залізом, йодом, кальцієм, марганцем, міддю і натрієм, хоч і в невеликій кількості.

При регулярному вживанні він надає наступні позитивні ефекти:

  • нормалізація роботи кровоносної системи, поліпшення кровообігу в тканинах і органах. Продукт попереджає утворення тромбів. Тому його призначають пити при анемії, атеросклерозі, тахікардії, підвищеному тиску.
  • зниження рівня «поганого» холестерину в крові.
  • активна участь у формуванні м’язів і кісток, тому його прописують, щоб не допустити розвитку рахіту, хвороби паркінсона, остеопорозу.
  • зниження запалень поліпшення харчування тканин.
  • завдяки кислотам омега-3 зменшується ризик розвитку діабету і стійкості до інсуліну.
  • формування мембран клітин, сполучної тканини.
  • продовження працездатності головного мозку, що попереджає розвиток хвороби альцгеймера. Також риб’ячий жир налагоджує пам’ять, мислення.
  • підвищення рівня серотоніну. Тому продукт є відмінним антидепресантом, а ще він знижує агресивність, пригнічуючи гормони стресу, які викликають спазми серцевих артерій.
  • допомагає проти безсоння.
  • попередження розвиток ракових пухлин молочних і передміхурової залоз.
  • налагодження менструального циклу.
  • активізація імунітету і захисних систем організму, а також налагодження обміну речовин.
  • позитивний вплив на зір і поліпшення різних захворювань, пов’язаних з очима.
  • протизапальну дію.
  • лікування грві та грз.

Крім того, вважається, що якщо постійно пити риб’ячий жир, то можна знизити алергічні реакції.

Особливо він корисний дітям. Адже завдяки даному засобу у них добре розвивається м’язова і кісткова тканини, підвищуються інтелектуальні здібності, зміцнюється нервова система, знижується збудливість.

До речі, для жінок цей продукт має особливе значення. Риб’ячий жир попереджає розвиток більшості гінекологічних захворювань, покращує стан волосся, скорочуючи їх випадання і запобігаючи появі сивини. Його часто додають в маски, це надає шкірі здоровий рівний колір, скорочує запалення і недосконалості.

функції риб’ячого жиру в організмі

Однак безконтрольно приймати продукт не можна. Якщо в організмі перевищено вміст вітаміну д, то ефект від прийому ложками даного продукту прямо протилежний. Можу почати розвиватися такі порушення, як:

  • остеопороз і крихкість кісток;
  • порушення оболонки кісткового мозку;
  • розвиток атеросклерозу і закупорка кровоносних судин;
  • патології суглобів;
  • захворювання опорно-рухового апарату.

Крім того, риб’ячий жир не можна приймати натщесерце, так як він порушує процес травлення. А надлишок кальцію підвищує ризики серцево-судинних захворювань, особливо інфаркту. це також викликає інтоксикацію організму.

Він погіршує стан при наявності каменів в нирках, жовчному міхурі або підвищує ймовірність розвитку цього захворювання.

Таким чином, рішення про прийом препарату потрібно приймати тільки після консультації з лікарем. Адже негативні наслідки дуже серйозні і геть перекреслюють всі позитивні.

Про корисні і шкідливі властивості риб’ячого жиру дивіться в цьому відео:

чи сприяє схудненню

Ще одним безцінним якістю риб’ячого жиру є вплив на зайві кілограми. Багато дієтологів і фахівці з правильного харчування рекомендують паралельно дієті вживати цей продукт. Звичайно, спокушатися не варто. Ложка в день не позбавить від зайвої ваги. Він тільки виступає помічником. Так що для досягнення бажаного результату необхідно дотримуватися дієти і займатися кардионагрузками.

Але завдяки даній властивості за місяць можливо скинути до 5 кілограм. При цьому в раціоні повинні бути відсутні шкідливі продукти, солодощі, фаст-фуд, здобна випічка, напівфабрикати, алкоголь і газовані напої. А систематичні навантаження підтримають тіло в тонусі. Важливо зрозуміти, що це не панацея, працювати над собою доведеться.

як впливає на жири

Достовірно і точно процес впливу даного продукту на схуднення незрозумілий. Але результат на обличчя. Однак за даними досліджень вважається, що ненасичені кислоти омега-з перешкоджають всмоктуванню жирів, в результаті вони не відкладаються в проблемних місцях, а просто виводяться з організму в непереробленому вигляді. Крім того, риб’ячий жир налагоджує обмін речовин у всіх тканинах і системах організму, тому він прискорює і спрощує процес схуднення.

Регулярне вживання цього засобу підсилює продуктивність роботи м’язів, що важливо при заняттях спортом для зниження ваги. Дослідження показують, що спалювання відкладень відбувається на 15% ефективніше.

скільки і як пити, щоб худнути

Однак старатися у вживанні риб’ячого жиру не варто. Збільшення дозування призведе до неприємних наслідків, а не до схуднення. Сьогодні можна вибрати, в якій формі зручніше приймати – в рідкому вигляді або в капсулах. Але в тому і іншому випадку важливо дотримуватися інструкції.

Капсули необхідно приймати, дотримуючись таких правил:

  • пити їх потрібно тільки після або під час прийому їжі, при цьому запивати достатньою кількістю води.
  • максимальне дозування за день-не більше 6 капсул. Як правило, потрібно пити по 1 — 2 штуки 3 рази за добу.
  • завжди приймати згідно інструкції на упаковці.
  • термін прийому повинен бути призначений лікарем і залежить від захворювання. Але пити потрібно мінімум 30 днів.
  • перерва між курсами повинна бути не менше пари місяців.

У рідкій формі продукт потрібно також вживати тільки по додається інструкції, використовуючи мірну ложку.

Є кілька важливих моментів, на які варто звернути увагу. Багатьох хвилює, якого виробництва риб’ячий жир потрібно вибирати. Найбільший відсоток продукту поставляється норвезькими компаніями. Це не дивно, адже дана країна займає одне з лідируючих місць з видобутку риби. Серед російських компаній варто шукати постачальників з мурманська і архангельська.

При виборі жиру важливо:

  • наявність сертифіката на продукт, в якому буде вказано, з якого виду риби він отриманий. Найдешевшим є той, який добувають з печінки тріски. Адже цей орган є свого роду фільтром. У ньому осідають всі шкідливі речовини, особливо враховуючи сучасну екологію. Дорожче продукт, одержуваний з м’яса, він називається рибний. І найкращий — з м’яса лососевих.
  • якщо продукт з печінки, то він повинен бути рафінований.
  • максимальна кількість корисних речовин міститься в медичному або ветеринарному риб’ячому жирі. Харчовий — практично пустушка.