Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

148

Паштет з курячої печінки-смачні ласощі, приготування якого не займе багато часу і не зажадає яких-небудь особливих знань кулінара. Всі інгредієнти, що знадобляться для отримання відмінного результату, легко купити в будь-якому продуктовому магазині, а кількості готового продукту буде достатньо, щоб пригостити велике число людей. Сьогодні ми вам розповімо, як зробити паштет з курячої печінки в домашніх умовах.

  • купувати печінку з гладкою і блискучою поверхнею. Жовтуватий відтінок повідомляє, що печінка була переморожена, від цього помітно постраждає смак паштету. На продукті не повинно зелених плям, адже вони це вірна ознака того, що при обробленні курки був пошкоджений жовчний міхур, отже, печінка буде гірчити;
  • розморожувати печінку бажано на нижній полиці в холодильнику, а не в мікрохвильовій печі;
  • вимочувати курячу печінку (за аналогією з яловичої і свинячий) не потрібно, оскільки вона ніколи не виходить гіркою;
  • підготовчий етап полягає в промиванні печінки холодною водою і видаленні сполучної тканини, якщо вона є;
  • зберігати паштет з курячої печінки не рекомендується більше 3 діб. Якщо ви бажаєте продовжити термін придатності паштету, радимо тримати його в морозильній камері, в цьому випадку смакові властивості продукту вдасться зберегти до 2 місяців.

паштет з курячої печінки в домашніх умовах-прості рецепти

класичний рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки,
  • 3 склянки молока,
  • 1-2 цибулини,
  • 1 морква,
  • 50-70 г вершкового масла,
  • 3-5 ст. Л. Рослинного масла,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

Спосіб приготування печінку тушкуйте в молоці до готовності, пропустіть через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно поріжте. Моркву натріть на крупній тертці. Спассеруйте нарізані моркву і цибулю на рослинній олії, пропустіть через м’ясорубку і змішайте з курячою печінкою, ретельно перемішайте і пропустіть ще раз через м’ясорубку разом з вершковим маслом. Помістіть готовий паштет в прохолодне місце.

паштет з курячої печінки з бренді

Інгредієнти:

  • 350 г фаршу з курячої печінки,
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 1 зубчик часнику,
  • 3 ст. Л. Вершкового масла,
  • 3 ст. Л. Рослинного масла,
  • 1 ст. Л. Бренді,
  • зелень кропу,
  • мелений чорний перець,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Часник потовкти, цибулю подрібнити і обсмажити на олії до золотистого кольору, посолити, поперчити. У цій же сковороді на великому вогні обсмажити курячу печінку протягом 2 хв. Пропустити масу через сито. Вершкове масло збити з бренді, додати подрібнену зелень кропу і з’єднати з фаршем.

смачний паштет з курячої печінки

Паштети-своєрідна паличка-виручалочка на випадок несподіваного приходу гостей. Закуску можна приготувати заздалегідь, так як вона чудово зберігається в холодильнику сім днів.

Час приготування: 40 хв; кількість порцій: 8

Інгредієнти:

  • 800 г очищеної курячої печінки
  • 1 середня солодка морква
  • 1 невелика цибулина
  • 150 г вершкового масла
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 100 мл білого напівсолодкого вина
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком

Спосіб приготування:

Нарізати цибулю дрібними кубиками. Подрібнити часник. Нарізати моркву дрібними скибочками довільної форми. Розтопити в сковороді половину вершкового масла і обсмажити в ньому цибулю з часником до золотистого кольору. Додати скибочки моркви і тушкувати на невеликому вогні до її м’якості. Додати до овочів очищену курячу печінку. Влити вино і покласти одну гілочку чебрецю. Гасити приблизно 15-20 хв до готовності печінки. Посолити і поперчити за смаком, збити за допомогою блендера. Розподілити паштет по формах, покласти гілочки чебрецю і залити розтопленим вершковим маслом. Охолодити.

домашній паштет з курячої печінки-рецепт приготування в духовці

Ви можете приготувати смачний паштет з курячої печінки, яка продається на звичайному ринку або в магазині, і він буде доречний і на звичайному, і на святковому столі. Приготування паштету на водяній бані забезпечує рівномірний прогрів і дозволяє домогтися гладкої текстури.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • 300 курячої печінки
  • 1 маленька цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г. Коньяку
  • 6 яєчних жовтків
  • 1 стакан молока
  • 1/3 склянки борошна
  • 1 ½ ч. Л. Солі
  • ½ ч. Л. Чорного перцю
  • ¼ ч. Л. Меленої гвоздики
  • ¼ ч. Л. Меленого мускатного горіха
  • вершкове масло
  • лавровий лист

Спосіб приготування:

Для приготування паштету вам будуть потрібні жароміцні миски або горщики, а також деко з високими бортиками, в який можна буде їх поставити. Переконайтеся, що це у вас є (а горщики є, напевно, на кожній кухні), поставте духовку розігріватися до 175 градусів і приступайте до приготування. Печінка зачистіть від плівок і кров’яних згустків, цибулю і часник дрібно наріжте, і розітріть чорний перець, мускатний горіх і гвоздику, якщо ви, звичайно, не купили їх вже в розмеленому вигляді. Швидко обсмажте цибулю на невеликій кількості рослинного масла, додайте часник і обсмажуйте ще хвилину, а потім вилийте на сковороду коньяк і зменшіть вогонь. Упарте коньяк десь втричі, і перемістіть все, що знаходиться на сковороді, в блендер разом з печінкою і жовтками.

Подрібніть вміст блендера, потім додайте борошно, молоко і приправи і продовжуйте подрібнювати до повної однорідності. У деко, наповнений водою, поставте миски і перелийте в них печінкову масу. Акуратно поставте деко в духовку і запікайте близько години. Перевірте готовність-спиця або тонкий ніж повинен виходити з паштету чистим — і виймайте з духовки. Дайте паштету трохи охолонути, потім покладіть в кожну миску по лавровому листу, залийте невеликою кількістю розтопленого вершкового масла і приберіть в холодильник. Ви можете подавати паштет через кілька годин або зберігати в холодильнику до п’яти днів.

цікаві рецепти паштету з курячої печінки

Готують паштети з курячої печінки в домашніх умовах також найрізноманітнішими способами.

паштет з курячої печінки з інжиром і ткемалі

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

У цьому рецепті активне приготування займає 20 хвилин, починаючи з того моменту, як ви взяли в руки ніж. Додайте трохи грузинського соусу ткемалі для легкої кислинки, а інжир — для солодощі. Постарайтеся купити охолоджену курячу печінку, щоб паштет вийшов делікатним і ніжним.

Інгредієнти:

  • 450 г свіжої або охолодженої курячої печінки
  • 150 г смачного вершкового масла
  • 3-4 столові ложки бренді
  • 1 велика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 велика жменю м’якого сушеного інжиру (можна замінити родзинками)
  • 2 столові ложки зеленого соусу ткемалі
  • жменю фісташок (за бажанням)

Приготування:

  1. замочіть половинки інжиру в бренді приблизно на годину. Якщо поспішайте, дайте інжиру полежати в бренді хоча б 20 хвилин. За цей час ви якраз посмажите цибулю і печінку.
  2. цибулю наріжте півкільцями, часник кружечками; обсмажте у вершковому маслі до прозорості цибулі і перекладіть шумівкою в миску. На тій же сковорідці підсмажте з обох сторін печінку. Тільки не перетримайте, інакше вона пересохне і паштет не буде ніжним, скільки масла ні поклажі. Кількість рідини в сковорідці — не показник. Можливо, в магазині печінку все-таки підморожували, і тому вона випустила частину соку. Злийте рідину, а не випарюйте. Смажиться печінка на невеликому вогні не більше 10 хвилин.
  3. печінку, інжир, бренді, цибуля з часником, масло, ткемалі і фісташки викладіть в кухонний комбайн. Приправте сіллю і перцем, а потім збийте.
  4. готову масу перекладіть у форму. Зазвичай беруть керамічні форми, але підійде і класичний лоток для заливного. Іноді зверху покривають розтопленим вершковим маслом, щоб паштет не заветривался і не висихав. Ставте в холодильник і через пару годин можете кликати домашніх на чашку чаю з смачним бутербродом.

З цим паштетом можна робити тисячу різних гастрономічних бутербродів! влітку можна покласти на хліб персики або інжир, взимку — мочені яблука або корнішони. Бутерброди змінюються до невпізнання! обов’язково спробуйте.

паштет з курячої печінки зМорквою

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 2 моркви
  • 6 ст. Ложок вершкового масла
  • спеції
  • зелень
  • білий хліб

Спосіб приготування:

Моркву очистіть, наріжте шматочками. Очищену цибулю подрібніть. Смажте, помішуючи, в 2 ст.ложках сливо чного масла 10 хвилин. Печінка промийте, обсушити, наріжте. З’єднайте з морквою і цибулею, додайте сіль і спеції. Гасіть до готовності під кришкою. Дайте охолонути, перекладіть в блендер, додайте залишився розм’якшене масло і перемішайте до однорідного стану. Загорніть у фольгу і приберіть на 2 години в холодильник. Подавайте з зеленню, намазавши на шматочки білого хліба.

паштет з курячої печінки з желе

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Для паштету:

  • 1 кг курячої печінки
  • 500 г вершкового масла
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 200 мл жирних вершків
  • 2-3 зубчики часнику
  • чорний мелений перець

Для желе:

  • 250 г ягід журавлини
  • 2 ст. Ложки цукру
  • 1 склянка червоного вина
  • 1,5 ч. Ложки желатину

Для прикраси:

  • горошини перцю і гілочки розмарину

Спосіб приготування:

Печінку промийте і обсушити. Подрібнену цибулю підрум’яньте в невеликій кількості масла, додайте вершки і тушкуйте до розм’якшення. З’єднайте з розм’якшеним маслом, часником і печінкою, посоліть і поперчіть, за допомогою блендера доведіть до однорідного стану. Перекладіть масу в форму для запікання. Помістіть форму в посуд більшого обсягу, заповнену водою (так, щоб вона до половини покривала форму з паштетом), і готуйте 40 хвилин при 180 °c, накривши паштет фольгою. Остудивши. Ягоди пюріруйте в блендері і пропустіть через сито. Желатин розмочіть в 50 мл води, додайте в гаряче вино разом з цукром і ягідної масою і заважайте до повного розчинення. Полийте отриманою сумішшю остиглий паштет і помістіть в холодильник до повного застигання желе. Прикрась ті горошинами перцю і гілочками розмарину.

паштет з курячої печінки з моченою брусницею і грінками

Інгредієнти:

  • брусниця — 300 г
  • горілка — 40 мл
  • лимони (цедра) — 2 шт.
  • цукор — 80 г
  • чебрець — 3 гілочки
  • хліб з висівками або бородинський — ½ буханця
  • лук-шалот — 2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • часник — 1 зубчик
  • розмарин — 1 гілочка
  • оливкова олія — 50 мл
  • портвейн червоний — 100 мл
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. приготувати моченую брусницю: змішати ягоди з горілкою, лимонною цедрою, цукром і листочками чебрецю і дати настоятися в холодильнику протягом 2 годин.
  2. хліб нарізати дуже тонкими скибочками і підсушити в духовці до хрускоту.
  3. очищені і довільно нарізані цибулю-шалот, моркву і часник обсмажити разом з розмарином на оливковій олії. Додати курячу печінку, обсмажувати протягом 15 хвилин, влити портвейн і уварити до випаровування рідини.
  4. приправити за смаком сіллю і перцем, подрібнити за допомогою блендера до потрібної консистенції і дати охолонути.
  5. подати паштет з моченою брусницею і підсушеними шматочками хліба.

паштет з курячої печінки з морквою і чорносливом

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 3 моркви
  • 100 г чорносливу без кісточок
  • 4 ст. Ложки вершкового масла
  • мелений мускатний горіх
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

Моркву очистіть, наріжте шматочками або натріть на крупній тертці. Чорнослив промийте, залийте окропом на 1 годину, злийте воду, сухофрукти поріжте. Печінка промийте, обсушити і теж наріжте. З’єднайте печінку з морквою, чорносливом і спеціями, посоліть. Тушкуйте з половиною масла до готовності печінки. Дайте охолонути, перекладіть в блендер, додайте залишився розм’якшене масло і збивайте до однорідного стану. Загорніть у фольгу і приберіть на 1 годину в холодильник.

ніжний паштет з курячої печінки підходить для дитини

Малюкові в рік цілком можна готувати такі ласощі. Тільки потрібно упевнитися в якості продукту, щоб печінка була свіжою.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої печінки,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • 2 моркви,
  • 200 г вершкового масла,
  • 3 яйця,
  • 1 пучок зеленого салату,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Печінку дрібно нарізати. Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці, обсмажити. Потім додати печінку, посолити і тушкувати під кришкою 10 хв.пропустити всі обсмажені продукти через м’ясорубку, додати масло, перемішати. Яйця відварити, яєчні жовтки вийняти. Заправити білки паштетом. Викласти яйця на листя зеленого салату.

готуємо печінковий паштет з курячої печінки в мультиварці

Необхідні продукти:

  • 1 кг курячої печінки
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г бекону
  • 2 ст. Ложки дрібно нарізаної петрушки
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • трохи тертого імбиру
  • чорний мелений перець
  • 500 мл молока

Спосіб приготування

Курячу печінку помити і замочити в молоці на 2 години. Потім викласти печінку на сито і дати рідини стекти. У чашу мультиварки покласти вершкове масло, печінку, сіль. Готувати в режимі випічка протягом 75 хвилин. Зелень дрібно нарізати, часник пропустити через ковганку, імбир натерти на тертці. За 15 хвилин до кінця режиму відкрити мультиварку, перемішати вміст, додати дрібно нарізаний бекон, часник, імбир і готувати до сигналу. Готову печінку викласти на обробну дошку і дрібно порубати ножем. Додати дрібно нарізані зелень і цибулю, посипати перцем і посікти ножем ще раз разом із зеленню і цибулею. Можна пропустити все через м’ясорубку.

У даній статті вам було запропоновано одинадцять варіантів приготування паштету з курячої печінки, обов’язково спробуйте кілька, щоб зрозуміти, який з них вам більше до душі і не бійтеся експериментів.

Уявляю вам найпростіший паштет з курячої печінки, але в оригінальному виконанні. Точніше незвичайної подачі. Рецепт цієї холодної закуски досить простий, хоч і є деякі нюанси, а також тонкощі в приготуванні печінкового паштету. В результаті у вас вийде не тільки смачне і ситне, а ще й презентабельне блюдо, яке прикрасить навіть урочистий стіл.

Рецепт цього паштету з курячої печінки, як і спосіб подачі, я запозичила у моєї подруги тамарочкі агапітової (величезне спасибі, дорога!). Внесла деякі корективи (ну не можу я без самодіяльності), але в загальному і цілому повторила практично як в оригіналі.

Щодо ароматичних добавок – коньяку і мускатного горіха: дуже і дуже наполягаю, щоб ви їх використовували. Смаку і запаху алкоголю не буде, а ось легкий, ледь вловимий коньячний аромат додасть готовому паштету з курячої печінки ну дуже приємні нотки. З мускатним горіхом не перестарайтеся – це досить сильна пряність, тому щіпки цілком вистачить.

І ще: паштету виходить досить пристойну кількість (я готувала на дві сім’ї, тому нам якраз вистачило), а терміни його зберігання не тривалі, тому для початку приготуйте цю просту холодну закуску з половини зазначених інгредієнтів.

Інгредієнти:

( 800 грамів ) ( 300 грамів ) ( 300 грамів ) ( 120 грамів ) ( 100 мілілітрів ) ( 2 столові ложки ) ( 0.5 чайної ложки ) ( 1 щіпка ) ( 1 щіпка )

Приготування страви по кроках з фото:

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Перш за все потрібно обробити курячу печінку. Для цього промиємо її під холодною проточною водою, потім обсушити паперовим рушником або серветками. Розрізаємо печінку на 2-3 частини і обрізаємо білі жилки. Смажити печінку потрібно в глибокій широкій сковороді на розпеченому маслі. 800 грамів печінки-це досить багато, тому я смажила в 2 прийоми. Багато шматочків відразу не кладіть, так як тоді вона буде не смажиться, а гаситься. Обсмажуємо курячу печінку з двох сторін до рум’яної скоринки. На це піде не більше 5 хвилин. Як тільки з серединки перестане сочитися червоний сік при проколюванні, печінка готова. Чи не пересушіть її.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Потім наливаємо коньяк і підпалюємо його. Мені було складно зафіксувати процес фламбування, так як він триває всього кілька секунд. Наша мета-випарувати алкоголь, щоб залишився тільки аромат коньяку. Знімаємо готову печінку зі сковороди і перекладаємо її в інший посуд, щоб охолола.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

В цей же масло, де ми смажили печінку,Кладемо очищений і нарізаний середніми шматочками ріпчасту цибулю. Смажимо його на вогні нижче середнього.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Потім кладемо подрібнену на крупній тертці моркву. Можна просто досить дрібно нарізати її ножем-нам все одно її потім потрібно буде пюрировать.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Готуємо під кришкою до тих пір, поки овочі не стануть м’якими. В кінці додамо щіпку меленого мускатного горіха-з ним готовий паштет з курячої печінки придбає дуже приємні ароматні нотки. Знімаємо сковороду з вогню і даємо цибулі з морквою охолонути.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Коли всі складові охолонуть, їх потрібно буде перетворити в паштет. Можна за допомогою погружного блендера, але мені більше подобається в кухонному комбайні (насадка — металевий ніж). Крім того, можна навіть через м’ясорубку прокрутити двічі. Спочатку пробиваємо курячу печінку, так як вона займає досить багато місця.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Потім кладемо смажені овочі. Рослинна олія, яке залишиться після приготування, можна вилити або додати в паштет — як хочете. Знову все подрібнюємо, при цьому додаючи сіль і мелений чорний перець за смаком.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

І нарешті кладемо м’яке вершкове масло (100 грамів), які потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Решта 20 грамів залишимо для прикраси паштету.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Ще раз все проб’ємо, щоб маса стала гладкою і однорідною — це ж паштет, як ніяк. По суті, все готово, але мені хочеться показати вам, як можна красиво подати курячий паштет у формі дерева (вірніше пенька). Так як на даній стадії він ще погано тримає форму, паштет потрібно підготувати, тобто гарненько охолодити.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Для цього більшу частину паштету перекладаємо на відріз харчової плівки і звертаємо рулетом, надаючи йому форму циліндра. Це буде стовбур зрубаного дерева. Відправляємо паштет в морозилку хвилин на 15.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Тепер зробимо пеньок. Для цього підбираємо відповідне плоске блюдо (щоб і стовбур теж помістився потім) і за допомогою формувального кільця робимо ось таку заготовку. Якщо такого кільця (я сама його недавно тільки придбала), використовуйте обрізану з двох сторін півторалітрову пластикову пляшку. Така штучка довгі роки служила мені.

Куряча печінка-корисний і смачний продукт. Вона містить корисні жири, вітаміни і мікроелементи. З неї виходять ситні паштети для свят і на кожен день. До складу найпростішої закуски включають моркву, ріпчасту цибулю, вершкове масло і спеції. Щоб поліпшити смак страви, в нього додають гриби, коньяк, сухе вино, мускатний горіх, часник і свіжу зелень.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах паштету з курячої печінки:

Паштет під ягідним або фруктовим желе виглядає ошатно і ефектно. Щоб здивувати гостей, приготуйте печінковий рулет з начинкою з сиру, варених яєць або маринованих овочів.

Особливості приготування паштету з курячої печінки

З приготуванням смачної страви впорається навіть початківець кулінар.

П’ять найбільш поживних рецептів печінкового курячого паштету:

  1. класичну закуску готують з вареної, смаженої або тушкованої печінки. Підготовлений продукт подрібнюють блендером або пропускають через м’ясорубку, а потім змішують з пасерованими овочами і спеціями.
  2. ніжний смак паштету надають вершки і вершкове масло. Інгода в нього додають подрібнене сало або м’який сир.
  3. консистенція закуски залежить від способу обробки. Щоб отримати однорідну масу, продукти збивають блендером. Якщо пропустити печінку через м’ясорубку з великими гратами, в паштеті будуть зустрічатися великі шматочки.
  4. пікантний смак страви додадуть мариновані огірки, оливки, маслини, гірчиця, хрін і часник. Таку закуску можна подати до столу з міцними алкогольними напоями.
  5. готове частування викладають в пластиковий контейнер або силіконові форми для кексів. Продукт охолоджують, потім викладають на блюдо і подають до столу.
  6. щоб приготувати печінковий рулет, паштет викладають на харчову плівку. Основу посипають начинкою або змащують маслом. Заготівлю згортають і відправляють в холодильник на 3-4 ч.перед подачею рулет ріжуть скибочками шириною 1,5-2 см.
  7. французькі паштети запікають в духовці з грибами і шматочками курячого філе. Для смаку в них додають коньяк, мускатний горіх, чебрець, прованські трави. Перед подачею блюдо нарізають скибочками і посипають зеленню.

Готові паштети зберігають в холодильнику 2-3 дні.

Закуску прикрашають подрібненими горіхами, зернами граната, апельсиновою цедрою.

Прогулюючись по гіпермаркету, часто в кошик для майбутніх перекусів відправляємо бляшані або фольговані баночки з м’ясною консистенцією. Судячи з назв в них має міститися м’ясо свійської птиці. Насправді ж там стільки всіляких добавок, що основного інгредієнта практично і немає – тільки для запаху.

А уявіть, як вранці наливаєте чашку міцного чаю і намазуєте бутерброд справжнім домашнім паштетом з курячої печінки. Як його ніжна і смачна консистенція гармонує з шматочком пористого хліба. І ніякого неприємного післясмаку від консервантів. Тільки печінково-вершковий аромат.

Приємну картину малює уяву? так за чим же встала справа? цю чудову намазку ви дійсно легко можете приготувати на власній кухні тільки з натуральних продуктів і обійдеться вона в кілька разів дешевше. Але ви будете впевнені в тому, що вона буде відповідати всім вашим вимогам.

як приготувати паштет з курячої печінки з вершками і овочами

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Печінка цінується багатьма шеф-кухарями за свою ніжність і низьку калорійність. Мабуть, класичний рецепт приготування цього продукту любимо багатьма господинями. Особливу ніжність йому надають вершки, в яких заготовка гаситься. А для аромату додаються морква з цибулею і зубчик часнику. Однак багато хто не переносять навіть запаху тушкованого каротину, тому помаранчевий овоч можна і не додавати.

Проте, готовий паштет сподобається всім без винятку – адже він по суті не смажений і не варений, тому його консистенція буде приємна любителям бутербродів.

Інгредієнти:

  • куряча печінка-400 гр.
  • цибуля-200 гр.
  • морква-150 гр.
  • 20% вершки-50 мл.
  • масло вершкове-50 гр.
  • зубчик часнику-2 шт.
  • мелений чорний перець, сіль – за смаком.
  • соняшникова олія-4 ст. Л.

Приготування:

1. Нашаткувати цибулини з морквою будь-яким зручним для вас способом, відправити їх пасеруватися на олії соняшнику.

2. До цього часу бажано підготувати печінку: очистити її від плівок, добре вимити, щоб не було потім запеченої крові, порубати шматочками. Відправити їх разом з подрібненим часником хвилини на 3 до напівготових овочів.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

3. Потім влити вершки, тушкувати близько семи хвилин на середньому вогні. Присмачити перцем і сіллю. Печінка повинна обов’язково повністю приготуватися. Потім дати їй трохи охолонути, перекласти в глибоку ємність. Додати вершкове масло і блендером подрібнити до стану паштету. Зберігати в холодильнику, в щільно закритій ємності.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Приємного апетиту!

паштет з курячої печінки від юлії висоцької

Коли хочеться пікантного паштету, то варто звернути свою увагу на цей рецепт. Його секрет полягає в додаванні коньяку і мускату з чебрецем, під час гасіння основних інгредієнтів. Алкоголь випарується, а ось його ароматна нотка і невелика терпкість спецій в паштеті збережеться.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • куряча печінка-0,7 кг.
  • цибуля – 1 шт.
  • масло вершкове – 30 гр.
  • гілочка свіжого чебрецю – 3 шт.
  • 20% вершки – 100 мл
  • коньяк – 3 ст. Л.
  • суміш перців, мелений мускатний горіх, сіль – по 1 щіпці.

Приготування:

1. Нарізати велику цибулину півкільцями або невеликими брусками – особливої різниці немає. Все одно його потім в процесі доведеться подрібнити.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

2. Довести нарізку на розігрітій олії до напівпрозорого стану. Якщо любите присмак смаженої цибулі, то можна трохи більше його потримати на вогні, щоб він придбав золотистий відтінок.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

3. Закинути до нього підготовлену промиту печінку, присмачити спеціями. Обов’язково підсолити. Перемішуючи, дати обсмажити 3-4 хвилини, щоб всередині було ще трохи сирувато. Потім додати коньяк і тушкувати в ньому, поки не випарується рідина.

4. Підлити вершки і потомити в них пару хвилин, щоб печінка ввібрала в себе цей молочний продукт.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

5. Витягнути шумівкою цибульно-печінкову масу і відправити перемелюватися в блендері. Якщо консистенція здасться занадто густий, влити вершки, що залишилися на сковороді.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

6. Охолодити і можна подавати до столу.

Смачного!

рецепт паштету зКурячої печінки від джеймі олівера

А ось майстер своєї справи джеймі олівер вважає за краще паштети заливати маслом. Та й самі консистенції, він вважає, повинні бути жирними. Тільки замість коньяку він використовує бренді.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • куряча печінка-0,5 кг.
  • масло вершкове — 200 гр.
  • топлене масло для заливки — 100 гр.
  • цибулина – 1 шт.
  • зубчик часнику – 2 шт.
  • соняшникова олія – 2 ст. Л. + 3 ст. Л.
  • бренді – 1 ч. Л.
  • чебрець – 1 ч. Л.

Приготування:

1. Порубати невеликими кубиками велику цибулину, подрібнити ножем часникові зубки. Викласти їх в розпечене масло соняшнику (2 ст.л.) і довести до м’якого стану. Буде потрібно хвилини 2-3 на середньому вогні в закритій сковороді.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

2. На іншу сковороду вилити залишки соняшникової олії і 5 хвилин обсмажувати на ньому підготовлену печінку, посипану чебрецем.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

3. Влити ложечку бренді, підсолити, присмачити меленим перчиком. Періодично перемішуючи, продовжувати обсмажування до повної готовності.

4. У чаші блендера з’єднати цибульну обжарку з печінкою і перемолоти їх до стану кашки. Охолодити до кімнатної температури.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

5. Потім ввести тепле вершкове масло і знову перемішати блендером.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

6. Топлене масло розтопити на паровій бані до рідкого стану.

Якщо ж такого немає у вашому холодильнику, то можна його приготувати з 200 грам звичайного. Для цього поставити в розігріту духовку жароміцну чашу з вершковим маслом і дати йому розшаруватися на дві частини при постійному нагріванні в 100 градусів

Злити верхню «жирну» частина – вона і буде нашим топленим маслом. Нижню можна використовувати в інших рецептах.

7. Готовий паштет розкласти по зручним баночках і залити рідким маслом.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Також цілком допустимо зберігати готову страву і в широких «радянських» маслянках. Тільки їх теж треба «прикрити» тонкої масляною плівкою.

8.охолодити хоча б добу і з задоволенням їсти з підсмаженими тостами або свіжим хлібцем.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Приємного апетиту!

курячий паштет з печінки за рецептом сталіка ханкішієва

Ще один гуру кулінарного мистецтва-сталік ханкішієв-рекомендує інгредієнти не тільки згасити в сковороді, але і ще потомити їх в духовій шафі. Він теж радить заливати поверхню рідким маслом, щоб паштет зберігав свій насичений смак, не втрачав свого аромату і не засихав. І варто відзначити, що він зовсім не використовує цибулю в даному рецепті!

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 1 кг.
  • вершкове масло-150 гр.
  • гусячий жир-120 гр.
  • вершки – 100 мл.
  • морква – 2 шт.
  • зубчик часнику – 3 шт.
  • мускатний горіх – 1 щіпка.
  • мелений перець, сіль — за смаком.
  • топлене масло — для заливки.

Приготування:

1. Добре промити печінку, позбавити її від плівочок і згустків крові, порізати на шматки.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

2. Зубчики часнику позбавити від лущення і розчавити плоскою частиною ножа.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

3. Очищені морквини порубати однаковими кубиками.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

4. Розігріти гусячий жир і на ньому спочатку злегка обсмажити роздавлений часник, а потім потомить до розм’якшення морквяну нарізку.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

5. Як тільки овоч станемо м’яким, додати до нього печінку і не перемішуючи тушкувати її на середньому вогні 3 хвилини. Потім підсолити і перевернути. Продовжувати смажити з другої сторони ще 3 хвилини. Посипати перцем і ще дрібкою солі.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

6. Через хвилину зняти обжарку з вогню, перекласти для подрібнення в блендер.

7. Закинути туди ж розтануло до кімнатної температури масло і все змішати до однорідної кремоподібної приємної маси.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

8. Щоб консистенція стала однорідною і дуже ніжною, влити вершки, всипати мелений мускат і збити отриману печінково-вершкову суміш.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

9. Якщо вам хочеться абсолютно ідеальної текстури, то можна протерти майже готовий паштет через сито.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

10. Розкласти заготовку по жароміцним горщикам, залити їх зверху тонким шаром топленого масла, який вбереже вміст від зміни кольору на темно-зелений через відсутність окислення з повітрям.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

11. Розмістити горщики на глибоке деко, налити в нього води до середини висоти встановленої посуду. Залишити в розігрітій до 130 градусів духовці на годину, щоб паштет добре потомився і настоявся.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

12. Охолодити і можна приступати до приготування смачних бутербродів з печінковим паштетом і салатними листочками.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Приємного апетиту!

паштет з курячої печінки по-французьки в мультиварці

В мультиварці можна приготувати багато різних чудових паштетів. Але мені шалено подобається французький рецепт, завдяки якому печінка виходить як найніжніше суфле. Його можна як на хліб намазувати, так і відрізати шматком і їсти з гарніром замість м’ясної страви.

Хоча в оригінальному виконанні зазвичай використовується гусяча, але шалено смачно виходить і з курячою печінкою.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • куряча печінка-700 гр.
  • вершки – 300 мл
  • масло вершкове – 100 гр. + 1 ст.л. Для обсмажування
  • яйце – 4 шт.
  • зубчик часнику – 3 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • мелений мускатний горіх, сіль, перець – за смаком.

Приготування:

1. Цибулину покришити, злегка обсмажити на маслі. Підготовлену печінку разом з пропущеним через прес часником і цибулевої обжаркой подрібнити в блендері. Додати свіжі яйця, масло і вершки, посолити, всипати по щіпці перцю, мускату і ще раз добре збити, щоб вийшла консистенція рідкого желе.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

2. Щоб було легше потім вийняти готову страву, дно і стінки мультіварочной чаші зсередини вистелити пекарської папером, попередньо промазаної маслом. Перелити печінкову масу і готувати годину в режимі випічки. Потім, не відкриваючи кришки, дати паштету настоятися ще третину години без додаткового нагріву.

3. Злегка остигнула чашу з вмістом акуратно перевернути на вставку для варіння на пару. З готового печінкового суфле видалити пергамент і перевернути паштет на красиве блюдо. Подавати остиглим.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Приємного апетиту!

паштет з курячої печінки з грибами

Щоб додати в паштет родзинку, можна включити до складу його інгредієнтів свіжі гриби. «лісове м’ясо» безумовно порадує чоловіків. Але якщо під рукою тільки печериці, то і вони чудово впораються із завданням.

Така печінкова намазку буде ідеальна як для бутербродів, так і для рулетів, тарталеток, снеків, лавашів.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • куряча печінка-300 гр.
  • гриби-100 гр.
  • масло вершкове — 50 гр.
  • цибулина – 1 шт.
  • соняшникова олія – 2 ст.л.
  • мелений перець, спеції, сіль – за смаком.

Приготування:

1. Курячу печінку очистити і промити. Потім покласти в розпечену соняшникову олію і на середньому вогні обсмажити до готовності. В процесі обсмажування слід обов’язково перемішувати готуються шматочки, щоб вони не підгоріли, а ніжна кірка утворювалася рівномірно. Перекласти готову обжарку в тарілку, щоб вона остигала.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

2. Покришити цибулину середнього розміру не надто дрібними кубиками о, тправіть пасируватися на залишках масла після першого компонента. Найкраще робити це на повільному вогні, щоб не з’явився присмак горілого лука.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

3. Порубати гриби на бруски, висипати до напівпрозорого цибулі на сковороду. Дати випаруватися зайвої рідини і злегка обсмажити до готовності грибів.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

4. З’єднати в одній ємності обидві обсмажування, додати масла, підсолити і присмачити улюбленими спеціями.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

5. За допомогою блендера всі інгредієнти перемішати і подрібнити до стану паштету. Зберігати в закритому посуді, подавати на сніданок в охолодженому вигляді.

Рецепт простого паштету з курячої печінки. Паштет з курячої печінки рецепт в домашніх умовах з фото

Приємного апетиту!

відео-рецепт: мус-паштет з курячої печінки від іллі лазерсона

Ви коли-небудь пробували фуагра? а хочете самостійно приготувати вишукану страву, дуже схожу на цей делікатес? ілля лазерсон наочно покаже вам, як це бажання здійснити на власній кухні.

Інгредієнти:

  • куряча печінка-300 гр.
  • сіль-за смаком.
  • яйце – 2 шт.
  • вершки – 80 мл
  • коньяк – 40 мл
  • яблучне пюре – 100 гр.
  • дайкон, морква, мікс салатний — за смаком.
  • соняшникова олія — для обсмажування.

Дивіться, як маестро готує мус-паштет і вам не складе труднощів повторити його дії.

Сподобався рецепт? порадуйте своїх гостей таким несподіваним кулінарнимШедевр.

Ось такі різноманітні, складні і прості способи готування паштету допоможуть вам насолоджуватися домашнім паштетом з курячої печінки. Виходять такі приємні консистенції, що не соромно їх кулінарним шприців нанести на хлібні основи і подати навіть на святковий або фуршетний стіл.

Рецепт 1: курячий паштет в домашніх умовах з грудки з овочами

Найпростіший варіант дуже смачного і простого курячого паштету з грудки. Якщо замінити масло бульйоном, то вийде відмінне дієтичне блюдо.

Інгредієнти

600 грамів грудки;

1 морквина;

150 грамів масла (беремо вершкове);

3-4 головки цибулі;

Сіль, мускатний горіх;

2 зубка (можна і більше) часнику.

Приготування

1. Нарізану скибочками грудку заливаємо водою, кладемо очищену і порізану шайбами морквину, варимо разом 30-35 хвилин. Довше не потрібно, інакше біле м’ясо стане жорстким. В кінці можна присолити.

2. Шаткуємо цибулю. Форма і розмір шматочків значення не має. Обсмажуємо з частиною масла, в кінці кладемо порізані зубки часнику, довго його не готуємо.

3. З’єднуємо відварну моркву, грудку і обсмажену цибулю, кладемо масло, що залишилося. Бажано його розм’якшити, пюріруем будь-яким зручним способом.

4. Додаємо спеції, трохи мускатного горіха, оцінюємо консистенцію.

5. Пам’ятайте, що паштет ще застигне. Тому потрібно робити не дуже густий. Розбавляємо до потрібної консистенції бульйоном і збиваємо ще раз.

Рецепт 2: курячий паштет в домашніх умовах з горіхами

Для цього ароматного курячого паштету в домашніх умовах використовуються волоські горішки. Але також є варіанти з фісташками, фундуком, арахісом. Робимо з урахуванням свого смаку і наявності продуктів.

Інгредієнти

Півкіло філе;

80 грамів горішків (можна і більше);

100 грамів масла;

Кріп зелений;

Сіль, паприка, можна чорний перчик.

Приготування

1. Курку відварюємо або нарізаємо шматочками, додаємо воду і тушкуємо. Можна зварити і на пару. Загалом, вибираємо найзручніший для себе варіант.

2. Горіхи підсушуємо на сковорідці, сильно не засмажуємо, щоб не було підпалин. Потім добре охолоджуємо, невелику частину рубаємо шматочками.

3. Подрібнюємо відварну курку і горіхи, що залишилися. Додаємо спеції, м’яке масло. Добре збиваємо.

4. Кладемо подрібнений кріп. Його краще нарізати, а не перетирати. Інакше колір паштету стане дивним.

5. Регулюємо густоту паштету бульйоном, кип’яченою водою. Можна додати молоко або вершки.

Рецепт 3: курячий паштет в домашніх умовах з грибами

Для грибного курячого паштету в домашніх умовах можна взяти лисичок, підберезників, опеньків. Але якщо ж грибочків лісових немає, то використовуємо печериці. Звичайно, з ними не так ароматно, але теж смачно.

Інгредієнти

300 грамів грибів;

300 грамів курки;

120 грамів масла (вершкове);

1 ч. Л. Домашньої гірчиці;

Сіль, спеції;

3 ложки сметани;

2 цибулини ріпчасті.

Приготування

1. Ріжемо філе довільно, варимо до готовності. У бульйон кладемо будь-які спеції, лавровий листок, горошинки перчика, щоб курка вийшла ароматною.

2. Окремо відварюємо грибочки. Зливаємо воду.

3. Потрібно розжарити в сковорідці половину масла.

4. Шаткуємо головки цибулі, кладемо в сковороду, обсмажуємо.

5. Як тільки шматочки стануть прозорими, додаємо грибочки. Готуємо разом кілька хвилинок.

6. З’єднуємо відварну курку з грибами, збиваємо блендером.

7. Додаємо спеції, інше масло, кладемо сметану і ще раз гарненько збиваємо. Якщо хочете, то частина обсмажених грибочків можна відкласти, порізати і додати так. Паштет буде красивіше.

Рецепт 4: курячий паштет в домашніх умовах з чорносливом

Курка і чорнослив – це дивовижне поєднання. Так чому б його не використовувати в паштеті? блюдо дуже смачне, має легку кислинку і ідеально підходить для бутербродів. Готується з додаванням печінки, можна також взяти курячий субпродукт.

Інгредієнти

1 головка цибулі;

350 грамів курки;

150 грамів печінки курячої;

100 мл молока;

12 штучок чорносливу;

Спеції, трохи масла.

Приготування

1. Кубиками ріжемо курку, в два рази більше печінку. Все потрібно перед цим промити, обсушити.

2. Шаткуємо півкільцями цибулю. Кидаємо в казан або велику сковорідку, обсмажуємо хвилинку. За смаком можна додати більше цибулі.

3. Додаємо курку і печінку, обсмажуємо ще хвилинку. Вливаємо молоко, накриваємо і тушкуємо на мінімальному вогні близько 40 хвилин.

4. Поки готується куртина, наріжемо дрібними кубиками чорнослив.

5. Зварені продукти охолоджуємо, пюріруем. Кладемо спеції, але не дуже багато, щоб вони не перебивали смак чорносливу.

6. Якщо маса вийшла надто густий, то можна влити ще молока.

7. Додаємо порізаний чорнослив і готово!

Рецепт 5: курячий паштет в домашніх умовах з печінки

Печінковий паштет один з найулюбленіших. Особливо, якщо він приготований з ніжних курячих субпродуктів. А розбавлять смак тушковані овочі.

Інгредієнти

0,5 кг печінки;

150 грамів сала;

2 морквини;

2 цибулинки;

Спеції.

Приготування

1. Печінка відразу промиємо і кидаємо в казан, можна не нарізати. Додаємо порізаний шматками шпик. Якщо є бажання, то його можна спочатку трохи обсмажити. Вийде ще смачніше.

2. Шаткуємо цибулю півкільцями, очищені морквини тонкими кільцями і відправляємо до печінки.

3. Вливаємо півсклянки води, ставимо на плиту.

4. Тушкуємо півгодини на невеликому вогні.

5. Потім відкриваємо, солимо і перчимо, можна кинути пару зубчиків часнику, спеції. Зверху покласти листок лавра, але його краще не поглиблювати. Загалом, повна свобода складу спецій.

6. Накриваємо і тушкуємо ще хвилин 10.

7. Подрібнюємо будь-яким зручним способом. Але! якщо на дні казанка багато бульйону, то весь не виливайте. Овочі соковиті і паштет може вийти слабким.

8. Якщо ж, навпаки, маса крута, то розбавляємо рослинним маслом, вершками, молоком. Загалом, чим завгодно!

Рецепт 6: курячий паштет в домашніх умовах з сиром

Чудовий варіант намазки для бутербродів, для якого буде потрібно будь-який м’який сир. Необов’язково використовувати дорогий, беремо найпростіший, а курка і спеції облагородять його смак.

Інгредієнти

400 грамів філе курки;

120 грамів м’якого сиру;

Суміш перців;

1 листочок лавра;

1 цибулина;

50 грамів масла.

Приготування

1. Варимо курку з додаванням лаврового листочка. Необов’язково використовувати грудку. Можна взяти і вирізку з стегна, ніжок.

2. Обсмажуємо в олії цибулину до м’якості і прозорості. Як тільки шматочки почнуть рум’янитися, то відразу потрібно вимкнути.

3. Закладаємо в ємність блендера відварене філе, збиваємо.

4. Додаємо цибульку, збиваємо разом.

5. Тепер кладемо сир, збиваємо і пробуємо на смак. Додаємо сіль і перчик.

6. Сир дає кремову консистенцію і зазвичай розводити паштет не потрібно. Але за бажанням його завжди можна зробити рідині.

Рецепт 7: курячий паштет в домашніх умовах» яскравий » з яйцем

Варіант дійсно яскравого і красивого паштету, який прикрасить навіть саму нудну скоринку хліба.

Інгредієнти

400 грамів філе;

1 морквина;

0,5 ч. Л. Куркуми;

0,5 ч. Л. Паприки;

Сіль, перець;

Масла 50 грамів;

1 зубок часнику.

Приготування

1. Відварюємо курку, ріжемо шматочками, складаємо в ємність блендера.

2. Туди ж кладемо відварені, очищені курячі яйця. Варимо круто.

3. Шаткуємо моркву і смажимо в олії до повної м’якості, коренеплід не повинен хрустіти. Можна влити трохи водички і згасити під кришкою.

4. Відправляємо моркву до курки, кидаємо часник, всі інші спеції, не забуваємо посолити і збиваємо. Ось і все!

Курячий паштет в домашніх умовах-корисні поради та хитрощі

Не варто готувати багато курячого паштету, так як в холодильнику він не зберігається довше 72 годин. А якщо додається свіжа зелень, то тільки добу. Тому якщо бачите надлишки, то краще їх відразу заморозити. Або пустити в начинку для пиріжків, млинчиків.

Колір паштету буде веселіше, якщо в нього додавати яскраві прянощі: каррі, паприку та інші. Можна дрібно порізати болгарський перчик. Він не дає багато соку і розбавляє сіру масу.

А смак паштету стане веселіше, якщо в нього додати подрібнений солоний огірочок, маринований грибочок, будь тертий сир, копчений шпик. До речі, так можна облагородити навіть магазинний паштет,Який здається нудним.

Печінка і грудка курки не потребують тривалої теплової обробки. Від цього вони стають тільки суші і жорсткіше. Але якщо раптом продукт виявився недовареним, то можна відправити шматочки в мікрохвильову піч на кілька хвилин. Вони дійдуть до готовності.