Вам хочеться балувати свою сім’ю ситними обідами і апетитними вечерями, але часу катастрофічно не вистачає? пропонуємо 5 рецептів приголомшливо смачних страв з неймовірно красивою і вишуканою подачею. Готувати вдома, як в ресторані, може кожен! особливо це легко з шефмаркет.
1. Сирний суп на курячому бульйоні з беконом і часниковим багетом
Ситне перша страва — джерело сил для нашого організму. Порадуйте своїх любимихвкуснейшим сирним супом на курячому бульйоні з беконом і часниковим багетом, на приготування якого у вас піде всього 20 хвилин!
Інгредієнти
- паста сирна чеддер — 200 г
- часник свіжий — 1 зубчик
- морква свіжа — 100 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- багет французький — 1 шт.
- бекон сирокопчений — 100 г
- бульйон курячий — 600 мл
- кріп свіжий — 5 г
- масло рослинне — 4 ст. Ложки
- сіль харчова – за смаком
Приготування
Розігрійте духовку до 180°с.цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Часник роздушіть, очистіть і нарубати дрібно.
Кріп разом зі стеблами нарубати дрібно. У миску покладіть часник, кріп, влийте 3 ст.ложки соняшникової олії, посоліть і перемішайте. Багет розріжте уздовж навпіл, змастіть часниковим маслом з боку зрізів, викладіть на деко зрізами вгору і запікайте в розігрітій духовці 10 хвилин.
Бекон наріжте поперек смужками шириною 1 см.у великому сотейнику розігрійте 1 ст. Ложку соняшникової олії і обсмажте бекон, помішуючи, на середньому вогні 2 хвилини до золотистої скоринки. Викладіть бекон на серветку для видалення зайвого жиру, сотейник збережіть.
У сотейнику, в якому смажився бекон, обсмажте, помішуючи, цибулю і соломку моркви на середньому вогні 3 хвилини.
У сотейник до овочів влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 5 хвилин.
У сотейник з супом влийте сирну пасту чеддер, досолити за смаком, перемішайте і варіть 1 хвилину.
Розлийте суп по тарілках, зверху викладіть обсмажений бекон і подавайте з часниковим багетом.
2. Гречана локшина вок c кальмарами, гливами і овочами стир-фрай
Якщо за вікном негода або настрій на нулі, потрібно терміново з’їсти що-небудь смачненьке. Наприклад, гречану локшину вок c кальмарами, вешенками і овочами стір-фрай. Незвичайний смак цієї страви підвищить життєвий тонус, і на душі відразу стане тепліше-перевірено!
Інгредієнти
- кальмари — тушка) – 3 шт.
- соус тэрияки натуральний — 100 мл
- кінза свіжа — 10 г
- масло кунжутне — 20 мл
- перець чилі міні, червоний — 1 шт.
- гриби гливи — 60 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- капуста білоголова свіжа — 100 г
- морква свіжа — 50 г
- гречана локшина соба — 150 г
- сіль харчова — за смаком
- олія оливкова — 1 ч. Ложка
Приготування
Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин. Відкиньте локшину на друшляк і збризніть оливковою олією.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Капусту наріжте тонкою соломкою.
Кальмарів наріжте невеликими скибочками.
Розігрійте в сковороді кунжутне масло і обсмажте цибулю, капусту і соломку моркви, помішуючи, 1 хвилину на сильному вогні. Додайте кальмарів, гливи, перець чилі і смажте 2 хвилини, періодично помішуючи.
У сковороду до овочів влийте соус теріякі, додайте відварену локшину, зменшіть вогонь до слабкого, перемішайте і прогрійте 1 хвилину.
Листочки кінзи відокремте від стебел. Розкладіть локшину з кальмарами і овочами по тарілках, прикрасьте листочками кінзи і подавайте.
3. Яловичі стейки в приправі чімічуррі і паста птітім у вершковому соусі грейві з маслинами і в’яленими томатами
Після насиченого подіями дня приємно спокійно і неквапливо повечеряти в колі сім’ї. Вам не доведеться провести біля плити весь вечір: приготуйте стейки в приправі чімічуррі і пасту птітім в соусі вершковий грейві з маслинами і в’яленими томатами за третину години і насолоджуйтеся відпочинком і дивовижним смаком чудової страви!
Інгредієнти
- соус вершковий грейви — 150 г
- суміш спецій «аргентинська» — 10 г
- петрушка свіжа — 5 г
- томати вялені — 15 г
- маслини без кісточок — 30 г
- птитим — 200 г
- яловичина (м’якоть, маринована за класичним рецептом) — 300 г
- сіль харчова — за смаком
- олія оливкова — 1 ч. Ложка
Приготування
Розігрійте духовку до 180°c. Відваріть птитим в киплячій підсоленій воді протягом 15 хвилин. Відкиньте птітім на друшляк, потім поверніть назад в каструлю і збризніть оливковою олією.
Яловичину розріжте на 2 стейки, перекладіть в миску, натріть приправою «аргентинський гриль» і полийте 3 ст.ложками оливкової олії.
Розігрійте в сковороді 1 ст.ложку оливкової олії і обсмажте м’ясо разом з маринадом 30 секунд на сильному вогні з одного боку, переверніть і смажте ще 30 секунд з іншого боку.
Перекладіть м’ясо на деко і поставте запікатися в розігріту духовку на 10 хвилин.
Маслини наріжте тонкими кільцями. В’ялені томати наріжте тонкою соломкою. Листочки петрушки відокремте від стебел і нарубати дрібно (залиште пару листочків петрушки на прикрасу).
У каструлю до відвареного птітіму влийте вершковий соус грейві, додайте нарізані маслини і в’ялені томати, нарубану петрушку, перемішайте і прогрійте 1 хвилину.
Яловичі стейки наріжте скибочками. Розкладіть птітім в соусі по тарілках, поруч викладіть скибочки яловичини, прикрасьте листочками петрушки і подавайте.
4. Теплий салат з індичкою, цукіні на грилі, сиром фета і помідорами черрі з оливковою заправкою
Якщо душа просить чогось ситного, але легкого, приготуйте салат, який цілком може виступати як повноцінне блюдо. І не хвилюйтеся, що він кому-небудь не сподобається: перед тарілочкойтеплого салату з індичкою, цукіні на грилі, сиром фета і помідорами черрі з оливковою заправкою не встоїть ніхто!
Інгредієнти
- кабачки цукіні свіжі — 250 г
- томати свіжі черрі червоні — 40 г
- лук червоний (80-100 м) — 1 шт.
- оцет винний білий — 10 мл
- відновлений сік лимона — 5 мл
- сир фета — 50 г
- часник свіжий — 2 зубчики
- індичка (грудка) — 360 г
- салат айсберг — 105 г
- шпинат — 60 г
- петрушка — 10 г
- сіль харчова — за смаком
- олія оливкова — 5 ст. Ложок
- перець чорний мелений – за смаком
Приготування
Розігрійте духовку до 180°с.індичку розріжте уздовж навпіл, посоліть, поперчіть і змастіть оливковою олією з обох сторін. Розжарити сковороду-гриль і обсмажте індичку 2 хвилини на сильному вогні з одного боку, переверніть і смажте ще 2 хвилини з іншого боку, потім перекладіть індичку на деко і поставте запікатися в розігріту духовку на 8 хвилин. Сковороду збережіть.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями, перекладіть в чисту миску, влийте оцет, перемішайте і залиште маринуватися на 5 хвилин.
Цукіні розріжте поперек навпіл, кожнуПоловинку наріжте уздовж скибочками товщиною 3 мм.
Сковороду-гриль, в якій смажилася індичка, змастіть двома краплями оливкової олії і обсмажте цукіні 1,5 хвилини на сильному вогні з одного боку, переверніть і смажте ще 1,5 хвилини з іншого боку. Перекладіть цукіні в глибоку миску.
Листочки петрушки відокремте від стебел і нарубати дрібно. Часник роздушіть, очистіть і нарубати дрібно. Для заправки в окрему миску влийте 4 ст. Ложки оливкової олії, лимонний сік, додайте часник, петрушку, посоліть, перемішайте за допомогою віночка і влийте заправку в миску до обсмажених цукіні.
Листя салату айсберг нарвіть руками крупно. Помідори черрі розріжте навпіл. У шпинату відріжте коріння.
Індичку наріжте тонкими скибочками. У миску до цукіні додайте айсберг, шпинат, помідори черрі, індичку, мариновану цибулю і перемішайте. Розкладіть салат по тарілках, зверху крупно покришите сир фета і подавайте.
5. Бананові панкейки з фундуком і згущеним молоком
Не вірите, що за 20 хвилин можна створити справжній кулінарний шедевр? тоді спробуйте приготувати панкейки з фундуком і згущеним молоком, і ви будете приємно здивовані цим приголомшливим рецептом!
Інгредієнти
- цукор білий — 50 г
- яйця курячі харчові-3 шт.
- розпушувач — 5 г
- молоко згущене — 100 г
- фундук — 15 г
- молоко (3,5%) — 200 мл
- борошно пшеничне — 150 г
- банан свіжий (180-240 г) — 1 шт.
- олія оливкова — 0,5 ч. Ложки
- сіль харчова — за смаком
Приготування
Банан очистіть і наріжте кружальцями (залиште пару кружечків на прикрасу), перекладіть в миску і розімніть в пюре за допомогою вилки.
Яйця розділіть на білки і жовтки, жовтки перекладіть в миску до бананового пюре, білки — в чисту миску. У миску до бананового пюре з жовтками всипте цукор і збийте віночком до однорідної консистенції.
В миску до банановому пюре просійте через сито борошно і розпушувач, влийте 150 мл молока і ретельно перемішайте.
Білки збивайте міксером на максимальній швидкості протягом 1,5 хвилин до м’яких піків. Збиті білки перекладіть в миску до тесту і акуратно перемішайте, кожен раз піддягаючи суміш лопаткою знизу вгору.
Змастіть сковороду двома краплями оливкової олії, вилийте ополоником тісто так, щоб вийшли панкейки діаметром 8-10 см, і смажте на середньому вогні 1 хвилину з одного боку, переверніть, зменшіть вогонь до слабкого і смажте ще 1 хвилину з іншого боку.
Фундук нарубати крупно (залиште пару цілих горіхів на прикрасу).
Розкладіть панкейки по тарілках, посипте нарубаним фундуком, полийте згущеним молоком, прикрасьте кружечками банана і цілим фундуком і подавайте.
Приготувати всі ці страви простіше простого з шеф-кухарем. Вам не доведеться витрачати час на супермаркети і забивати холодильник стратегічними запасами.шефмаркет все продумав за вас: ви вибираєте блюдо на сайті, а ми привозимо вам необхідні інгредієнти на потрібну кількість порцій, а також докладний покроковий фоторецепт.
Проведіть час в колі сім’ї, із задоволенням і без зайвого сміття на кухні — сшефмаркет. Ми привозимо свіжі продукти і покрокові рецепти — ви готуєте легко і без клопоту, як справжній шеф-кухар. Навіть якщо ви новачок на кухні і не робили нічого складніше яєчні! щотижня-4 нових меню! у кожному – 15 страв на вибір. Можна замовити від 3 до 9 страв.